Road Not Taken byr på lekker hjernetrim

Triple Town-skapernes nye spill kommer til PS4, Vita og Steam.

Road Not Taken er et hjernetrim/«roguelike»-spill fra skaperne av populære spill som Triple Town og Steambirds. Utviklerne har nylig annonsert at det kommer til PlayStation 4 og Vita, og det kommer også til Windows og Mac OS X via Steam. Lanseringen skal finne sted tidlig i 2014.

Inspirert av dikt

Spillet er løst basert på Robert Frosts dikt ved samme navn, og utforsker hva som skjer når uventede hendelser forandrer retningen i livet ditt. Du befinner deg i en mystisk skog etter at en stor snøstorm har herjet i området. Her treffer du ville dyr, uoverkommenlige hindringer og forlatte barn, og du må gradvis lære hvordan du skal forholde deg til disse tingene for å vinne.

Har jeg ikke sett deg før?

Som i vanlige «roguelike»-spill lærer du ved å eksperimentere, noe som ofte kan resultere i døden. Men døden er også en læringsmekanisme, og når du starter på nytt etterpå er du litt bedre utrustet til å takle utfordringne du møter. Hver gang du spiller vil miljøene og utfordringene skapes på nytt av spillet, så du vil aldri oppleve det samme to ganger.

Handlingen er turbasert, og verden rundt deg oppdateres hver gang du flytter figuren din. Dermed får du akkurat så mye tenketid som du trenger. Utviklerne tror spillet vil appellere til de som liker spill som FTL og Don't Starve, og liker å tenke seg gjennom vanskelige nøtter uten tidspress.

Under artikkelen kan du se en lekker liten teaser-film fra spillet.

Les også: Anmeldelse av Spelunky
Les også: Teleglitch inviterer deg til å dø

Pene saker.

Siste fra forsiden