Rock Band-utvikleren lager rytmebasert musikkspill

Harmonix går nye veier med Chroma.

Den amerikanske utvikleren Harmonix er utvilsomt mest kjent for sine mange musikkbaserte spill, hvorav de første Guitar Hero-titlene, Rock Band-serien og Dance Central-spillene er de mest populære.

Nå ser det ut til at studioet tar en uventet vending. Harmoinx har nemlig kunngjort sitt neste spill, Chroma, som tilsynelatende blir en ganske original blanding av musikk- og skytespill.

Rytmebasert skyting

Nøyaktig hvordan det hele fungerer kommer ikke tydelig frem av Harmonix' egen beskrivelse, men Gamespot har kikket nærmere på spillet og er i stand til å gi en litt mer detaljert gjennomgang av mekanikken.

Chroma opererer visstnok med ulike klasser av soldater, slik man også finner i andre skytespill i førsteperson, men egenskapene til disse har en ganske annen form i spillet. For å avfyre skudd må du nemlig utføre forskjellige typer rytmebaserte øvelser.

Om man for eksempel velger å spille som ingeniør har man to pistoler til rådighet som avfyres ved å bruke to knapper til å spille av noter som farer mot deg, i beste Rock Band-stil.

Counter-Strike-utviklere ombord

«Tank»-klassen disponerer på sin side varmesøkende raketter som du leder til målet ditt ved å følge bestemte rytmer med museknappen, mens snikskytter- og infanteri-klassen har våpen som må times til bakgrunnsmusikken.

Siden Harmonix har fint lite erfaring innen skytespillsjangeren skal selve skytedelen av spillet utvikles av Hidden Path Entertainment, som blant annet står bak Counter-Strike: Global Offensive. Harmonix tar seg av alt det musikalske.

Chroma skal slippes som et «free-to-play»-spill til Windows via Steam en gang i løpet av 2014. Allerede nå kan du imidlertid registrere deg for en lukket alfatest av spillet.

Sjekk for øvrig ut lanseringstraileren til spillet under.

Harmonix holder også på med Fantasia: Music Evolved, som skal spre musikkglede til barn i alle aldre.

Siste fra forsiden