Rock the Block

Alle rockere leker med LEGO.

Det har ligget litt i lufta ei stund, men nå er det endelig bekreftet og annonsert. MTV Games og Harmonix, i samarbeid med LEGO, skal levere det ultimate i bygg-ditt-eget-band spill, LEGO Rock Band. Utvikler er TT Games, som igjen er kjent for omtrent alle de andre Lego-spillene. Harmonix er kjent for Rock Band, et rytmespill der fire stykker spiller sammen i band.

- Det gleder oss veldig å kunne tilby enda en Lego-merket spillopplevelse som vil tilby morsomt og sosialt spill for familie og venner, sier Henrik Taudorf Lorensen, visedirektør i LEGO Group.

- LEGO Rock Band er bygget rundt de sammme verdiene, som fantasi og kreativt rollespill, som er tilstede i de andre LEGO-spillene. Spillet vil levere innovative, nye elementer som vil krydre den fine Rock Band opplevelsen.

Hva det vil si er ikke kjent, men ryktebørsen sier at det vil finnes spesielt LEGO-tilbehør til spillet. Om det følger med eller om det må kjøpes utenom vites ikke. Det som derimot er kjent er at det eksisterende Rock Band-utstyret skal være kompatibelt, slik at du ikke trenger å ha enda flere bandsett i skapet ditt. Det nevnes også at det skal støtte "andre" musikkontrollere.

Et vellykket bandspill er selvfølgelig ikke bedre enn musikken du kan spille. LEGO Rock Band lover flere store hits, både gammelt og nytt. De eneste som er offisielt bekreftet er disse:

Blur: “Song 2”
Carl Douglas: “Kung Fu Fighting”
Europe: “The Final Countdown”
Good Charlotte: “Boys and Girls”
Pink: “So What”

Naturligvis vil du også ha muligheten til å definere din egen band-stil. Det inkluderer deg selv (som en liten LEGO-avatar), bandet ditt og entouragen din; roadies, manager og crew. Alt bygget i LEGO, selvsagt.

Samarbeidet er et resultat av at LEGO-spillene, som LEGO: Star Wars, har vært veldig populære, og at Guitar Hero og Rock Band-spillene har hatt veldig stor suksess. Det er kanskje ikke det mest naturlige samarbeidet, men det har fungert for Batman og Indiana Jones, og kanskje Harry Potter. Om samarbeidet vil bli fruktbart vet vi løpet av 2009.

LEGO Rock Band kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii og DS. DS-versjonen lages i samarbeid med Backbone Entertainment.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden