Rocket League

Rocket League kutter støtte for Mac og Linux

Psyonix tilbyr refusjon for alle som påvirkes av endringen.

Rocket League

Forrige uke kunngjorde Rocket League-utvikler Psyonix at bilfotballspillet er på vei bort fra Mac og Linux. Støtten for de to plattformene kuttes i mars, hvorpå spillere blir nødt til å flytte over til Windows-versjonen.

Nyheten ble ikke spesielt godt mottatt blant spillere, og flere krevde å få pengene sine tilbake. I et forsøk på roe gemyttene har Psyonix gått ut med mer informasjon om bakgrunnen for beslutningen. Utvikleren tilbyr også full refusjon til alle som påvirkes av endringen.

– Passer ikke med videreutviklingen av spillet

I en post på Reddit skriver Psyonix at Mac og Linux kom i veien for teamets ønske om å videreutvikle Rocket League. Introduksjonen av ny funksjonalitet krever nemlig visse oppgraderinger, inkludert overgang fra 32-bit operativsystem til 64-bit og fra DirectX 9 til DirectX 11.

Spesielt sistnevnte fungerer dårlig med Mac og Linux, og i stedet for å dele opp teamet for å jobbe med to forskjellige PC-versjoner ble beslutningen å kun satse på Windows. Videre forteller Psyonix at spillere på Mac og Linux kun utgjør 0,3 prosent av den totale spillerbasen, som gjør det vanskelig å rettferdiggjøre bruk av ressurser i den retningen.

Utvikleren innrømmer likevel at dette er uheldig for de som faktisk spiller på Mac og Linux, og påvirkede spillere kan derfor få pengene sine tilbake. Psyonix har ordnet med Valve slik at det tradisjonelle refusjonsvinduet på to uker er forlenget dersom man har spilt på en av de to forsvinnende plattformene.

Flere rapporterer riktignok at de har prøvd den automatiske prosessen, men fått søknaden avvist. Dersom dette skjer vil Psyonix at du kontakter Steam Support direkte eller utvikleren selv via spillets nettsider. Har du kjøpt spillet via en annen digital butikk må du ta kontakt der.

Psyonix påpeker at spillere fortsatt kan spille Rocket League på Mac og Linux etter mars, men uten nettverksfunksjonalitet. Det vil også være mulig å installere og kjøre spillet som vanlig på en Windows-maskin, for de som har en stående.

Du kan lese mer om beslutningen og prosessen med å få kjøpet refundert her.

Siste fra forsiden