Rocket League - trading

Rocket League fjerner muligheten til å bytte kosmetiske gjenstander

Blir ikke tatt godt imot blant spillere.

Psyonix

Rocket League har siden 2016 gitt spillere muligheten til å bytte kosmetiske gjenstander seg imellom. Nå skal funksjonen bort, og spillets fans er svært misfornøyde.

På sine nettsider forklarer utvikler Psyonix at bytting i Rocket League fjernes for godt den 5. desember. Dette skjer i tråd med Epic Games' retningslinjer for kosmetikk og salg av gjenstander i spill. Epic kjøpte opp Psyonix i 2019, og fikk da rettighetene til det populære bilfotballspillet.

Videre forteller utvikleren at fjerning av byttefunksjonen åpner for at spillere etter hvert skal kunne bruke Rocket League-bilene sine i andre Epic-spill. Det har imidlertid ikke gjort noe for å berolige skuffede spillere.

Rocket League-fans har tatt til sosiale medier i hopetall for å be Psyonix om å ombestemme seg. Dersom beslutningen står blir det ikke bare slutt på byttelåning mellom venner, men også bruk av funksjonen til å dele ut premier i form av kosmetiske gjenstander – noe for eksempel mindre turneringer har gjort mye oppigjennom årene.

Samtidig vil det bli langt vanskeligere å kjøpe og selge gjenstander for ekte penger, enten direkte mellom spillere eller via tredjepartstjenester. Dette nevnes ikke spesifikt av Psyonix, men er trolig en av grunnene til at bytting går bort.

En underskriftskampanje kalt «Keep Player Trading in RL» er oppe og har i skrivende stund samlet 2700 underskrifter, syv timer etter at den ble startet. Hvorvidt motstand fra fansen er nok til å skape endring gjenstår imidlertid å se, spesielt når Psyonix innfører forandringen etter ønske fra Epic.

LES OGSÅ: Norsk ungdom om lootbokser: – Skaper kjøpepress »

Siste fra forsiden