– Rockstar vil ansette PC-programmerer

Kan dette være første livstegn til Grand Theft Auto V på PC?

Nok en gang har en av Internetts mange trålere snappet opp en spennende informasjonsbit. Ifølge et skjermbilde tatt av nettstedet Pixel Enemy la Rockstars understudio i Leeds ut en stillingsannonse for å søke etter en grafikkprogrammerer spesielt rettet mot PC. Stillingsannonsen skal i ettertid ha blitt fjernet.

– Rockstar Leeds søker for øyeblikket etter en talentfull grafikkprogrammerer som kan hjelpe oss med å få våre nyere spill på PC . Ved å jobbe med de andre Rockstars-tudioene, kommer du til å være ansvarlig for å opprettholde studioets kompromissløse kvalitetskrav, og levere en så bra PC-opplevelse som det er mulig å skape, sto det i stillingsannonsen.

Rockstar Leeds er studioet som utviklet Windows-utgaven av L.A. Noire i 2011. Siden den gang er det usikkert hva de har jobbet med.

Grand Theft Auto V til Windows?

Kan hende dette er det første solide tegnet vi får på en Windows-utgave av høstens storspill, Grand Theft Auto V? Rockstar har så langt ikke sagt noe annet enn at de vurderer muligheten.

Stillingsannonsen. (Faksimile: Pixel Enemy)

Ser man på Grand Theft Auto-spillenes historie er det et tydelig utgivelsesmønster å spore. Siden Grand Theft Auto III har spillene som regel først kommet på konsoll, deretter på Windows litt over et halvt år senere.

Det levner i hvert fall liten tvil om at en Windows-utgave av Grand Theft Auto V er på ønskelisten til en drøss med spillere. Nesten 190 000 fans har så langt skrevet under på en underskriftskampane for å vise Rockstar at interessen er til stede.

Hva med Red Dead Redemption?

For de som har etterlyst en Windows-utgave av westernflørten Red Dead Redemption fra 2010 kan dette også være gode nyheter. John Marstons bestillingshevntokt har snodd seg unna mange fortvilte Windowsbrukere siden lanseringen, mens nyere Rockstar-spill som Max Payne 3 og L. A. Noire har blitt å finne på

Et par-tre måneder, bare.
Rockstar

Uansett utfall virker det som om Rockstar prøver å komme seg ytterligere inn på Windows-markedet. Stillingsbeskrivelsen nevner også at en av arbeidsoppgavene blir å jobbe med andre utviklere på kommende spill til de nye konsollene i årene som kommer.

Tirsdag avduket Rockstar et nesten fem minutters langt glimt av hvordan Grand Theft Auto V blir når det kommer til Xbox 360 og PlayStation 3 17. september. Spilltraileren kan du se nedenfor.

Les også: Slik blir Grand Theft Auto V Les også: – Ingen skjult agenda bak Grand Theft Auto V-utsettelsen

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V-trailer.

Siste fra forsiden