Roger Wilco på gamle eventyr

Nå kan du laste ned en gratis nyutgave av Space Quest II.

De gamle eventyrspillene fra Sierra har fortsatt mange tilhengere, og en av folks favorittserier er Space Quest. I disse romkomediene fulgte vi vaktmesteren Roger Wilco på stadig mer vanvittige eventyr, og serien er blant annet kjent for å ta livet av spilleren på den ene absurde måten etter den andre.

De to første Space Quest-spillene ble laget ved hjelp av Sierras første grafiske spillmotor, AGI. Det betyr en skjermoppløsning på 160x200 og et svært simpelt, tekstbasert grensesnitt. Samme motor ble brukt på originalversjonen av Police Quest, som vi nylig tok en titt på.

Ikke alle setter like stor pris på tekstkontroller og grafikk fra åttitallet, og nå har en gruppe eventyrspilltilhengere laget en nyversjon av Space Quest II. Forventer du en toppmoderne produksjon blir du imidlertid skuffet; nye Space Quest II er laget i samme stil som Sierras nittitallseventyr i stedet.

Dermed er grafikken oppgradert til god, gammel VGA-standard, mens tastaturet byttes ut med musen for en mer brukervennlig opplevelse. Nyversjonen har også fått noen endringer og tillegg, blant annet på grunn av det nye musegrensesnittet.

Dette er ikke noen offisiell nyversjon, men tradisjonelt har de nye rettighetsinnehaverne hos Activision Blizzard sett gjennom fingrene med fanskapte nyversjoner av gamle Sierra-eventyr. Scott Murphy, som var en av de to originale Space Quest-skaperne fra Sierra, har også gitt prosjektet et par tomler i været:

Slik så spillets hovedskurk ut i originalversjonen (bilde: Steam).

– Jeg er imponert over innsatsen dere legger i dette prosjektet, og gløden dere har for eventyrspill. Det er flott å vite at det finnes folk som dere der ute, og dere har min velsignelse. Jeg setter pris på denne typen engasjement, har Murphy sagt til utviklerne.

Du kan laste spillet ned gratis fra det offisielle nettstedet til skaperne hos Infamous Adventures. Det er også verd å nevne at originalversjonen kan kjøpes fra diverse digitale distribusjonsportaler (som Steam og GOG), sammen med resten av serien.

Dette er som nevnt langt fra den eneste nyversjonen av gamle eventyrspill fra Sierra. En annen er AGD Interactives nye utgave av klassikeren Quest for Glory II: Trial by Fire.

Siste fra forsiden