Rollespillveteran viser sitt nyeste prosjekt

Deathfire: Ruins of Nethermore blir et  førstepersons rollespill med turbasert kamp.

Deathfire
G3 Studios

For en tid tilbake prøvde den tyske rollespillveteranen Guido Henkel seg på en Kickstarter-kampanje for å lage et rollespill i klassisk stil, men det ble raskt klart at kampanjen ikke kom til å lykkes. Kombinasjonen av et svært høyt mål og relativt lite tilgjengelig informasjon sørget for et solid krasj på folkefinansieringsnettstedet.

Men Henkel ga likevel ikke opp sine ambisjoner for rollespillsjangeren, og i en lengre periode har han jobbet med et annet rollespillprosjekt. Det nye spillet heter Deathfire: Ruins of Nethermore, og i likhet med Kickstarter-prosjektet er det snakk om en tradisjonell, gruppebasert opplevelse inspirert av klassikere som Wizardry og Henkels egen Realms of Arkania-serie.

Tradisjonelt førstepersons rollespill

Det vil si at du ser handlingen fra førstepersons synsvinkel og styrer gruppen din som én enkelt enhet rundt i rutenettbaserte omgivelser. I de turbaserte kampsituasjonene vil de angripe uavhengig av hverandre. Nå har utviklerne lansert de første bildene fra spillet, som viser at vi får blant annet får utforske underjordiske ruiner ikke helt ulike dem vi fant i 2012-suksessen Legend of Grimrock.

To ferske bilder fra spillet.

I den ferdige versjonen loves vi seks raser og åtte klasser å velge mellom, både innendørs- og utendørsmiljøer, en interaktiv verden og en dynamisk handling der du må forholde deg til flere ulike fraksjoner. Medlemmene i gruppen din vil også kommunisere seg imellom.

Utviklingen er fortsatt på et relativt tidlig stadium, men utviklerne håper å lansere spillet sitt i løpet av 2014. I sommer nådde en viktig milepæl, nemlig å få det første monsteret inn i spillet.

Les også: Legend of Grimrock får oppfølger
Les også: Anmeldelse av Aarklash: Legacy

Siste fra forsiden