Vil du støtte denne mannen på Kickstarter?

Nytt stjerneteam forsøker seg med folkefinansiert rollespill.

De færreste har nok hørt om Guido Henkel, men denne tyskeren har faktisk en svært rik historie som spillskaper. Han var hoveddesigner for Realms of Arkania-trilogien, som regnes som kultklassikere i Europa, og han var i tillegg produsenten på Black Isles storslagne Planescape: Torment. Men han fikk også en annen rolle, nemlig som spillets frontfigur.

Det er nemlig Guido Henkel som stirrer på deg fra det kjente coveret til Planescape: Torment, riktignok iført en god porsjon sminke.

Nå vil Henkel lage et nytt rollespill, og med seg på laget har han fått Neal Hallford, som var en av hovedmennene bak det svært kritikerroste Betrayal at Krondor. Spillet heter Thorvalla, og som navnet indikerer har Henkel og Halford blant annet hentet inspirasjon fra nordisk mytologi.

For å lage Thorvalla trenger teamet penger, og de håper de å samle inn via folkefinansieringsnettstedet Kickstarter. De ønsker å samle inn hele én million dollar, og siden kampanjen ble lansert i går har de såvidt passert 20 000 dollar. Ting tyder med andre ord på at målet kan bli vanskelig å oppnå, men det bør nevnes at kampanjen fortsatt ikke har fått særlig mye oppmerksomhet i spillpressen.

Vikinger og drager høres egentlig ut som en god kombinasjon.

Selve spillet skal være et tradisjonelt rollespill for et voksent publikum, hvor du får kontroll over en gruppe eventyrere i en åpen verden. Vi loves rikelig med utfordringer, muligheten til å kjempe med og mot ildsprutende drager og mye mer. Handlingen vil sees ovenfra.

Tradisjonelle rollespill har generelt gjort det godt på Kickstarter. Brian Fargo og inXile samlet inn millionbudsjett for en oppfølger til eldgamle Wasteland, mens Obsidian satte ny folkefinansieringsrekord for spill med Project Eternity. Den rekorden ble forøvrig rappet av Star Citizen i går.

Men ikke alle har lykkes like godt. Da Tom Hall og Brenda Braithwaite prøvde seg med et «old school»-rollespillprosjekt ble det raskt klart at de aldri ville nå målet sitt, og kampanjen ble kansellert.

Et annet rollespill som ikke har gjort det like godt som mange forventet er Kickstarter-kampanjen for Hero-U, et hybridrollespill fra skaperne av Quest for Glory-serien. Med bare timer igjen av kampanjen er de fortsatt ikke i mål, men nær nok til at de sannsynligvis krysser målstreken før tiden renner ut i kveld.

Du kan forøvrig se Thorvallas Kickstarter-video under artikkelen.

Les også: Tilbakeblikk: Ultima VII: The Black Gate
Les også: Anmeldelse: Drakensang: The Dark Eye

Siste fra forsiden