Legend of Grimrock får oppfølger

Rollespillet har hatt stor suksess, og veien videre er nå klar.

Rollespillet Legend of Grimrock var for mange en av fjorårets store overraskelser. Spillet kombinerte moderne grafikk og lyd med klassisk førstepersonsutforskning der spillmiljøet er bygd opp av individuelle ruter som du navigerer deg gjennom omtrent som en spillbrikke i et labyrintformet sjakkbrett. I likhet med klassikere som Eye of the Beholder og Dungeon Master, byr Legend of Grimrock på slåssing, utforskning og massevis av gåter.

Resultatet var et spill som fungerte svært godt, og de finske skaperne i Almost Human opplevde stor suksess med spillet.

Fullverdig oppfølger

I går annonserte Almost Human at de jobber med Legend of Grimrock II. De har lenge hintet om at de har jobbet med noe nytt, men forteller nå at de har vært ganske usikre på om det «kun» skulle være en ekspansjon til originalspillet eller en skikkelig oppfølger. Nå har de altså avgjort at det blir en oppfølger.

Et tidligere sluppet bilde fra det som sannsynligvis var ment som en ekspansjon.

– Det å kun lage en ekspansjon eller DLC for Grimrock føltes ikke som det riktige å gjøre. Vi har massevis av ideer som vi ønsker å utforske, massevis av nytt innhold allerede laget (for ekspansjonen) og en stor oppdatering for motoren underveis. For å si det enkelt: DLC hadde begrenset oss i for stor grad. Ved å lage en skikkelig oppfølger kan vi ta Grimrock til det neste nivået, skriver studioet i en ny bloggpost.

En av grunnene til at det har tatt så lang tid å finne ut nøyaktig hva utviklerne ønsket å gjøre er at den vesle utvikleren har brukt mye tid på å overføre spillet til andre plattformer, og siden oppdatere det på flere plattformer samtidig. De har også utviklet og gitt ut et kraftig redigeringsverktøy for spillet.

Nå er planen å jobbe videre med fornyet fokus, og hele tiden holde spillerne oppdatert om fremdriften.

Les også: Tilbakeblikk: Lands of Lore
Les også: Her er ti nye retroskatter på nettet

Siste fra forsiden