Romskipspillet X Rebirth har endelig fått dato

Det ambisiøse spillet har vært under utvikling i syv år.

Egosoft har endelig annonsert lanseringsdatoen for deres etterlengtede romskipsimulator X Rebirth. Spillet kommer i salg 15. november i år, og blir det største spillet i serien noensinne.

I X Rebirth får du rollen som kaptein ombord på et stort romskip ved navn Pride of Albion. Handlingen foregår i et dynamisk, levende univers der du står fritt til å drive handel, gruvedrift, piratvirksomhet eller delta i krigshandlinger, og alt du gjør vil være med å påvirke både verden rundt deg og hvordan de mange ulike fraksjonene i universet forholder seg til deg.

Alle de andre skipene og romstasjonene i universet har egne roller og oppgaver. Skyter du et frakteskip betyr det at en romstasjon et eller annet sted ikke får den lasten det skulle, og dermed påvirkes den dynamiske økonomien på et eller annet vis.

Lekker trailer.

– Vårt mål med X Rebirth var å skape et univers i en enorm skala. Jeg snakker ikke om den fysiske størrelsen til universet, som er lett å øke. Jeg snakker om et levende, pustende futuristisk univers fullt av liv, sier Egosoft-sjef Bernd Lehahn i en video.

Lettere å lære, men fortsatt stor dybde

Tidligere X-spill har fått mye skryt for sitt høye ambisjonsnivå og rike spillmuligheter, men samtidig kritikk for et tidvis komplisert grensesnitt som har tatt lang tid å lære. I X Rebirth skal kontrollene og menysystemene være kraftig strømlinjeformet, uten at dybden i opplevelsen har blitt mindre.

Romskipet ditt er heller ikke bare en cockpit lenger. Det er et stort skip som du fritt kan vandre rundt i, og som du deler med en kvinnelig andrepilot og flere andre mannskaper. Det blir også mulig å utforske romstasjoner, som beskrives som byer i verdensrommet. Her kan du møte folk, få oppdrag og ansette nye mannskaper.

Studiosjeven demonstrerer hvorfor spillet tok syv år å lage.

Du får som vanlig også muligheten til å kjøpe andre romskip, og ansette folk til å styre en hel armada av frakteskip, krigsskip og så videre. På den måten kan du skape din egen fraksjon, enten det er en militær styrke eller et handelsimperium. Romstasjoner kan du også bygge, og dermed kan du produsere egne varer, skip og så videre. Militære installasjoner kan brukes til å forsvare imperiet ditt.

I tillegg til alle spillets dynamiske elementer har det også en historie som kan følges om du ønsker det.

X Rebirth blir tilgjengelig på Steam, og får også en butikkutgivelse via Deep Silver. Du kan ta turen innom det offisielle nettstedet for mer informasjon.

Les også: Anmeldelse av X3: Terran Conflict
Les også: Ny X-episode leder opp til Rebirth

Det nye kontrollsystemet demonstreres.
Les også
Anmeldelse: X Rebirth

Siste fra forsiden