Russisk terror lenkes til Modern Warfare 2

Bombeangrep i Moskva settes i sammenheng med storspill.

Mandag denne uken var en svart dag i russisk historie. En selvmordsbomber slo til mot Domodedovo-flyplassen i Moskva, og drepte 35 mennesker. 180 ble skadet.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet, men mye tyder på at det var en av de tsjetsjenske sorte enker som sto bak.

Likevel har russisk media også funnet en annen medskyldig. Dataspill. New York Times har nemlig fått med seg at statskanalen Russia Today har kjørt en sak som setter overvåkningsbilder fra terroraksjonen i sammenheng med det velkjente No Russian-oppdraget i Call of Duty: Modern Warfare 2 (se videovindu).

I dette oppdraget må spilleren delta i en terroraksjon på en russisk flyplass der man skyter mer eller mindre vilt rundt seg.

– Det blodige angrepet i Moskva ligner det som vises i et dataspill der en karakter angriper sivile på en tenkt flyplass, sier ankerkvinnen i saken på Russia Today.

Reporteren i saken sier at terrorangrepet er et speilbilde av oppdraget No Russian.

Man siterer også terroristekspert Walid Phares fra Fox som er bekymret for at terrorister bruker spill som treningsverktøy:

– De som allerede har blitt radikalisert vil se på disse spillene som en mulighet til å trene.

Ifølge GameSpot har Activision så langt ikke kommentert denne saken.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden