Rust

Rusts europeiske servere ødelagt i brann

All spillerdata fra 25 servere gikk tapt.

Facepunch Studios

Tidlig onsdag morgen brøt det ut brann i OVHs datasentral i Strasbourg. Alle på stedet skal ha kommet seg ut i god behold, men brannen påførte store skader til to bygninger. Blant alt som gikk tapt var flere europeiske servere for overlevelsesspillet Rust.

Senere på ettermiddagen kunne utvikler Facepunch Studios bekrefte at 25 servere var rammet. Flesteparten er nå oppe og går igjen, men spillerdataen sto ikke til å redde.

Spillere fra disse serverne blir altså nødt til å begynne alt forfra igjen, noe som riktignok skjer ganske ofte i Rust. Spillet nullstiller nemlig servere regelmessig, slik at all fremdrift går tapt uansett – selv om denne omstarten selvfølgelig kommer veldig brått på.

Konsollversjon på vei

Rust kom opprinnelig ut i early access i 2013, før det fikk sin fullverdige lansering i 2018. De siste månedene har overlevelsesspillet blitt mer og mer populært på Steam, og nå skal det snart ut til konsoll også.

Tidligere denne måneden bekreftet Double Eleven, utgiver for konsollversjonen, at Rust kommer til PlayStation 4 og Xbox One i løpet av våren. Foreløpig har ingen sagt noe om en versjon for PlayStation 5 eller Xbox Series X/S, men de som har en av de nye konsollene vil ha muligheten til å spille Rust via bakoverkompatibilitet.

Overlevelsessjangeren lever fortsatt i beste velgående.
Vikinginspirerte Valheim herjer på Steam »

Siste fra forsiden