Etter fire år i Early Access lanseres Rust neste måned

– Vi påstår ikke at spillet er ferdig, advarer utvikleren.

Facepunch Studios

Fire år etter Early Access-lanseringen på Steam har Rust fått en offisiell slippdato. På sine nettsider forteller utvikler Facepunch Studios at overlevelsesspillet rulles ut i full kapasitet den 8. februar, for Windows, Mac og Linux.

Ja, kom inn.
Facepunch Studios

Den endelige lanseringen betyr imidlertid ikke at spillet er ferdig, og slippdatoen kommer med en advarsel til spillere som forventer noe annet:

– Ikke tenk på dette som en påstand om at spillet er ferdig. Tenk på dette som at vi sier at dersom Early Access ikke eksisterte ville vi allerede ha lansert spillet på Steam. Vi vil fortsette å oppdatere og forbedre spillet, forklarer Facepunch.

Utvikleren forklarer videre at planen egentlig aldri var å fullføre Rust i løpet av Early Access-perioden. I stedet var målet å teste spillets mange elementer med en aktiv spillerbase, og Facepunch påpeker blant annet at uten Early Access ville Rust fortsatt hatt zombier.

Større, månedlige oppdateringer

I forbindelse med lanseringen introduserer utvikleren endringer til måten Rust oppdateres, for å skape en mer stabil opplevelse. Serverne deles derfor opp i to avdelinger, kalt Main Branch og Staging Branch.

Som navnene tilsier består førstnevnte av spillets hovedservere, der Facepunch vil rulle ut større, månedlige oppdateringer. Staging Branch, spillets testservere, vil brukes for testing av disse oppdateringene, med nye funksjoner og nytt innhold tilgjengelig hver dag.

Utgangen av Early Access betyr også et prishopp fra 20 til 35 dollar. Dette trer i kraft 8. februar, så dersom du enda ikke har kjøpt spillet har du fortsatt muligheten til å plukke det opp til den lavere prisen.

Conan Exiles er også på vei ut av Early Access.
Funcoms overlevelsspill lanseres offisielt i mai »

Siste fra forsiden