Ninja Gaiden - Dead or Alive

Rykter om «reboot» for både Ninja Gaiden og Dead or Alive

Team Ninja har visstnok planer om en ny start for begge seriene.

Koei Tecmo

Team Ninja pusler med en såkalt «reboot» for seriene Ninja Gaiden og Dead or Alive. Det skal utvikleren angivelig ha bekreftet under et foredrag fra studiosjef Fumihiko Yasuda.

Dead or Alive 6.
Espen Jansen/Gamer.no

Det var Ruliweb (via VGC) som først meldte om saken. Ifølge det koreanske nettstedet avsluttet Yasuda foredraget sitt med bilder av Ninja Gaiden og Dead or Alive, sammen med teksten «Fremtiden til Team Ninja – ny start for populære serier».

Som VGC skriver har Yasuda tidligere uttalt at han er interessert i å puste nytt liv i Ninja Gaiden. Bare for noen måneder siden sa Team Ninja-sjefen at han godt kunne tenke seg å la andre utviklere prøve seg på serien, men at det i så fall måtte være et studio som virkelig passet til jobben.

Det har gått over ti år siden Ninja Gaiden fikk sitt foreløpig siste hovedinnslag – Ninja Gaiden 3. Det fikk en god mottakelse her på bruket.

Hva slåssespillserien Dead or Alive angår er det ikke så lenge siden vi hørte noe fra den. Dead or Alive 6 kom ut i 2019. I vår anmeldelse skrev Espen Jansen at spillet funket ganske greit, selv om det ikke klarte å skille seg ut i mengden.

Ifølge Ruliweb sa Yasuda at han planlegger å dele informasjon om utviklerens planer i nær fremtid. Koei Tecmo, utvikler for både Ninja Gaiden og Dead or Alive, har ikke uttalt seg om saken.

LES OGSÅ: Lionsgate vil lage større John Wick-spill »

Siste fra forsiden