Så kraftig må PC-en din være for årets Call of Duty

Call of Duty: Advanced Warfare tar opp 55 GB av harddisken din.

Kravene for årets Call of Duty er klare.
Activision

I år som i fjor krever Call of Duty sitt av ytelse når det stabler seg på beina på høstparten. Årets Call of Duty: Advanced Warfare er ikke snauere enn fjorårets Call of Duty: Ghosts når det kommer til lagringsplass i hvert fall. Mens Ghosts okkuperte 40 GB, slår Advanced Warfare i bordet med et plasskrav på 55 GB.

Resten av kravene er ikke like oppsiktsvekkende, men det kan være greit å få vite om ytelseskravene og tette eventuelle hull dersom man tar sikte på å bli med på skytemoroa i høst:

  • OS: Windows 7 64-Bit / Windows 8 64-Bit / Windows 8.1 64-Bit
  • Prosessor: Intel Core i3-530 @ 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 @ 2.80 GHz eller bedre
  • Minne: 6GB RAM
  • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTS 450 @ 1GB / ATI Radeon HD 5870 @ 1GB eller bedre
  • DirectX: Versjon 11
  • Internett: Bredbånd
  • Harddisk: 55GB
  • Lydkort: DirectX-kompatibelt kort

Nytt år, annerledes Call of Duty?

Call of Duty: Advanced Warfare er like rundt hjørnet.

Pangpang-spillet virker for øvrig å deviere litt fra den opptråkkede stien i år. Mens Call of Duty-serien lenge har blitt beskyldt for å ha ligget brakk kreativt i en god del år, er det en rekke nytt i Advanced Warfare som stokker om på det velkjente spillet.

Joda, skyting er fremdeles grunnprinsippet, og konkurransedelen handler fremdeles om å sikre mål eller plaffe ned motstandere. Men den futuristiske settingen byr på nye bevegelsesmuligheter, særlig med tanke på eksoskjelettet som gjør at soldatene kan hoppe høyt, bykse hurtig til siden, eller deise seg selv i bakken for å knuse motstanderne.

En del velkjent er det jo.

I tillegg introduseres det noe som heter «Exo Abilites», der man kan bruke slikt som energiskjold og usynlighet, eller sørge for bedre regenerering av helse. Et par av de mer unike ferdighetene er muligheten til å se skuddene og bevegelsene til fiendene på kartet i sanntid.

– Dette er Sledgehammers første hovedspill i serien, og det har handlet om innovasjon og hva vi kan tilføre merkevaren og spillet for at det skal skille seg ut. Hva kan vi endre i denne serien som har eksistert så lenge? I starten var det ganske skremmende, fordi endrer vi en ting får vi kjeft fra øst, endrer vi en annen får vi kjeft fra vest, fortalte Greg Reisdorf til Gamer.no da vi snakket om det nye spillet i høst.

Resten av intervjuet om Call of Duty: Advanced Warfare forteller mer om spillet »

Siste fra forsiden