Samurai Warriors 4 har fått europeisk dato

Hakk-og-deng-serien feirer tiårsjubileum med nytt spill.

Etter avdukingen i 2010 var det lenge stille rundt Samurai Warriors 4, helt til spillet ble lansert i Japan i mars tidligere i år. Det vestlige markedet har sett seg nødt til å vente på en endelig lanseringsdato, men nå har altså Tecmo Koei bekreftet at spillet kommer til vår del av verden 24. oktober. Spillet vil utgis for PlayStation 3, PlayStation 4 og PlayStation Vita.

Spin-off til Dynasty Warriors

Det har gått ti år siden det første spillet i hakk-og-deng-serien ble gitt ut, da som en spin-off til Koeis populære Dynasty Warriors-serie. Den nye japanske settingen var en suksess, og Samurai Warriors ble raskt akseptert av hengivne Warriors-fans.

Etter at oppfølgerne fikk lunkne mottakelser gikk utvikleren Omega Force tilbake til tegnebrettet for å gjenskape magien fra originalen. Resultatet er Samurai Warriors 4.

Skjermbilde fra PlayStation 4-utgaven av Samurai Warriors 4.

Spillet blir den femte utgaven i serien som er satt i Sengoku-perioden, eller «de krigende staters tid», i Japan. Det blir også den første som kommer til den nye generasjonen konsoller, og PlayStation 4-spillere kan nyte en enda mer detaljert og levende verden. Med hele 55 spillbare figurer og nye spillmoduser vil Koei skape en opplevelse spillere kan ha glede av over lengre tid.

I den fornyede historiemodusen har ikke lenger hver figur en individuell historie. Istedet kan du spille gjennom ti forskjellige historier, avhengig av hvilken klan du velger. Er du ute etter noe annet kan du lage din egen helt, med mye rikere tilpasningsmuligheter enn tidligere. Disse kan blant annet brukes i den nye «Chronicle»-modusen der spillere utfører diverse oppdrag, møter nye offiserer og samler opp gjenstander.

Onlinespilling på tvers av plattformer

Alle moduser kan spilles med en venn via Network Play, uansett hvilken konsoll du bruker. Lagrede spill kan også deles mellom alle konsollene.

Kampsystemet har blitt oppgradert, og flere nye typer angrep er lagt til for å gi spillere en dypere og mer tilfredsstillende kampopplevelse. I tillegg introduseres muligheten til å ta med to figurer ut i kamp, og bytte mellom disse når som helst i kampens hete.

Tecmo Koei Europe vil gi mer informasjon om spillet under E3 neste uke, men i mellomtiden kan ventende fans se den nyeste traileren for spillet nedenfor.

Siste fra forsiden