Åndelig oppfølger til Rez

Sang- og skyteglede

Child of Eden er neste spill fra Tetsuya Mizuguchi.

Tetsuya Mizuguchi og hans Q? Entertainment er kjent for fargerike, psykedeliske spill viet skyting eller gåteløsning, gjerne med et musikalsk tema. På merittlisten har Mizuguchi blant annet kultklassikeren Rez og DS-spillet Lumines.

Javel?

Q? Entertainment har inngått et samarbeid med Ubisoft om å utvikle et nytt spill, og resultatet ble offentliggjort på Ubisofts E3-pressekonferanse. Tittelen er Child of Eden, og det er et skytespill i samme gate som Rez.

«Handlingen» foregår inne i et enormt arkiv ved navn Eden, hvor alle menneskehetens minner er lagret. Der forsøker man å lage en menneskelig bevissthet, men et virus har infisert systemet. Din oppgave er å rense Eden for viruset og redde den nye bevisstheten.

Som tidligere spill fra Mizuguchi skal Child of Eden by på en sterk opplevelse gjennom en blanding av visuelle effekter og lyd. Spillet kommer til både PlayStation 3 og Xbox 360, og på sistnevnte støtter spillet kamerakontrollen Kinect. Nøyaktig hvordan du spiller Child of Eden med eller uten Kinect er både pressemeldingen og traileren litt vage om. Det står bare at det er en sterk, sanselig opplevelse.

Gamespot bivånet presentasjonen på pressekonferansen og melder at Mizuguchi selv demonstrerte spillet. Med Kinect kontrollen bevegde han hånden over fiender på skjermen for å låse fast siktet og avfyrte skudd ved å veive med hånda. Mer komplekse bevegelser var også involvert.

Child of Eden lanseres i begynnelsen av 2011.

Siste fra forsiden