Satser videre på Enslaved

Utviklerne affiseres ikke av dårlige salgstall, vil lage oppfølger.

Mange vil nok mene at Enslaved: Odyssey to The West led en ufortjent dyster skjebne. Actioneventyret nådde nemlig aldri opp til utgiver Namco Bandais salgsforventninger, og det svært originale konseptet møtte en usikker fremtid. Dette til tross for at kritikerne omfavnet det og hyllet det som en sann kultklassiker, også vi.

Enslaved hadde masse egenart.

Utvikler Ninja Theory har likevel gjort et forsøk på å løfte spillet opp i rampelyset, blant annet med den uortodokse utvidelsen Pigsy's Perfect Ten. Nå ser det ut til at de skal få sjansen til å prøve enda litt til. Ifølge MCV skal Namco Bandais markedssjef Lee Kirton nemlig ha svært lyst til å fortsette serien.

– Det solgte ikke så godt som forventet, men vi er veldig stolte av hvor godt media og spillerne mottok det. Jeg kan ikke si noe om akkurat hvor vi er i forhold til å utvikle en oppfølger. Det jeg kan si er at vi ser på anmeldelser og pressens tilbakemeldinger, og det gameplayet og kvaliteten det skrives om gjør at det er en veldig aktuell katalogtittel for oss fremover, sier Kirton.

Nå skal vi ikke begynne å dechiffrere PR-prat på absolutt vis, men det er lett å tolke markedssjefens uttalelser i retning av at de ønsker å satse videre på serien.

Det er all grunn til å verdsette selskaper som tør å satse på originale konsepter i et stadig trangere marked. Ninja Theory har vist seg som en dyktig utviklerg med gode ideer. Derfor er de nok også i fremtidsplanene til utgiver Namco Bandai.

– Vårt ultimate mål er å bli en topp fem-utgiver. Vi kan ikke se altfor mye om kommende titler, men vi jobber med en tre- til femårsplan. Vi samarbeider tett med utviklerne for å sammen komme frem til spennende nye prosjekter, avslutter Kirton.

Enslaved: Odyssey to The West ble sluppet 8. oktober i fjor, til Xbox 360 og PlayStation 3

Siste fra forsiden