Se den første traileren til Middle-earth: Shadow of Mordor-oppfølgeren

Warner Bros. bekrefter at spillet er på vei.

Oppdatering 15:15: Warner Bros. har nå bekreftet at Middle-earth: Shadow of War er på vei. Se annonseringstraileren over.

Spillet slippes til Xbox One, Windows 10 og PlayStation 4. Pressemeldingen nevner også at det spillet får støtte for Project Scorpio, Microsofts oppgraderte Xbox One-konsoll.

Ifølge pressemeldingen bygger spillet videre på aspektene som definerte det første spillet. Særlig Nemesis-systemet – der fiendeorker tok til seg dine handlinger og tilpasset seg situasjonene – skal bygges videre, og det hintes om at systemet nå er utvidet til å omfatte andre figurer og verden i seg selv på en eller annen måte.

Opprinnelig sak følger.

Allerede i mars i fjor ble det klart at en oppfølger til Middle-earth: Shadow of Mordor trolig var på vei, etter at en skuespiller var litt for åpen om sin egen rolle i prosjektet. Nå har vi tilsynelatende fått enda flere detaljer om det kommende spillet, og igjen er det noen som har vært for ivrige på avtrekkeren.

En skarpøyd Twitter-bruker oppdaget søndag en oppføring for «Middle-earth: Shadow of War», for både PlayStation 4 og Xbox One, i nettbutikken til Target. Oppføringen er siden fjernet, men som vanlig var det noen som rakk å ta skjermbilder av alt sammen.

Middle-earth: Shadow of War blir tilsynelatende tilgjengelig i enten standard- eller spesialutgave.
Wario64, Twitter

Lansering i august?

Ifølge spillets beskrivelse – offentliggjort på Twitter av Wario64 – er lanseringsdatoen satt til 22. august, og vi kan blant annet vente oss et gjensyn med nemesis-systemet fra Shadow of Mordor.

Kilder som har snakket med Kotaku forteller at historien igjen skal handle om Talion og Celebrimbor – hovedfigurene fra det første spillet. De to vil denne gangen forsøke å skape en ny maktens ring i håp om å bekjempe Sauron.

Hverken Warner Bros. eller utvikler Monolith Studios har foreløpig kommentert saken, men etter all sansynlighet blir det ikke lenge før vi får høre noe. Et bilde publisert av IGN Frankrike tidligere i år kan tyde på at en offisiell annonsering kommer den 8. mars.

Godt mottatt

Middle-earth: Shadow of Mordor fikk mye positiv omtale.
Warner Bros.

Middle-earth: Shadow of Mordor er et sandkassespill satt til Mordor-området fra Ringenes Herre. I rollen som Talion, en avdød soldat som gjenoppstår med hjelp fra ånden Celebrimbor, søker spillere hevn etter orkene som drepte protagonistens familie.

Les også
Anmeldelse: Middle-earth: Shadow of Mordor

Spillet ble godt mottatt her i gården da det kom ut i 2014, men det hadde også sine mangler:

– Verdenens blasshet til tross, Middle-earth: Shadow of Mordor bør oppleves av de som tørster etter et sandkassespill med en vri. Å bryne seg på orkenes maktsystem er en opplevelse som utvider seg og blir mer spennende gjennom hele spillet, og det oppstår alltid nye situasjoner som skiller seg fra de forrige. Dette er et godt stykke spillemergens i praksis, skrev Audun Rodem om spillet den gang.

Markedsføringen av Middle-earth: Shadow of Mordor gikk litt for langt.
Warner Bros. betalte blant annet YouTube-stjerner for positive anmeldelser »

Siste fra forsiden