Se denne gjengen «speedrunne» for veldedighet i 160 timer

Summer Games Done Quick har samlet inn 100 000 dollar allerede.

Skjermbilde av Games Done Quick, Ywitch

Tradisjon tro har gjengen bak Speed Demos Archive satt av denne uka til å «speedrunne» en hel hurv med spill direkte på strømmetjenesten Twitch. Hele veien tar de imot donasjoner fra seere, penger som skal gå til organisasjonen Leger Uten Grenser. Maratonet begynte søndag 26. juli, og skal runde av lørdag 1. august.

De skal spille om lag 150 spill, både moderne og eldre klassikere, nisjespill og storspill. Alt de har til felles er at de skal fullførers så kjapt som mulig. De dyktige speedrunnerne tar i bruk glitcher og små feil i spillet for å skaffe seg bedre tid på klokka, noe som gjør de velkjente spillene interessante å se på for oss som er vant med den vanlige måten å spille på.

Du kan se en full timeplan for hvilke spill som skal spilles når på prosjektets hjemmeside.

Veldedighetsflom

Til nå har gjengen greid å samle inn over 100 000 dollar, noe som tilsvarer om lag 820 000 kroner – og det etter om lag 15 timer. Siden de skal holde løpet gående i totalt 160 timer, kommer nok den summen til å mangedobles.

For å sette det i en historisk kontekst har «speedrunning»-stuntet resultert i svære summer tidligere også. I fjor ble det donert 718 155 dollar, noe som tilsvarer om lag 5,8 millioner kroner.

Noe av det som gjør folk doneringsvillige er at man kan få være med på å påvirke hva som skal spilles og hvordan. Man kan også vinne noen premier, slik som signerte spill, plakater eller perlede figurer.

Begivenheten kan du se i videovinduet under, mens mer informasjon om donasjonsprosessen ligger på hjemmesiden deres.

Fikk du med deg gjengens forrige arrangement?
Dette er våre favoritter fra Awesome Games Done Quick i januar »

Siste fra forsiden