Nettmøte

Se hva Sony svarte på lesernes PlayStation 4-spørsmål

Se hva Sony svarte på lesernes PlayStation 4-spørsmål

Toppsjef stilte i nettmøte på Gamer.no.

Som vanlige er det knyttet store forventninger til hvilke teknologiske byks vi får i den kommende generasjonen stuekonsoller. I Norge får vi de første konkrete svarene når PlayStation 4 legges ut for salg 29. november, sammen med 19 lanseringstitler. Xbox One kommer ikke til Norge før tidlig neste år.

Lanseringsspillet Knack omtales som en blanding av en Pixar-film og et figurdrevet actionspill.
PlayStation 4 sammen med den nye håndtrolleren og PlayStation Eye.

Syv år siden PlayStation 3 debuterte

Det vi vet med sikkerhet er at konsollen som erstatter den syv år gamle PlayStation 3 får en 64-bits åttekjernes x86-prosessor, et skjermkort som kan håndtere opptil 2 teraflop/s, samt 8GB GDDR5 RAM.

Selve boksen er langt mindre og slankere enn sin forgjenger, med et vinkelrett design. Den nye håndkontrollen – kalt DualShock 4 – er større, men likevel slankere enn forløperen, med forlengede og utvidede håndtak for bedre grep.

Les også: Vi har testet PlayStation 4

DualShock 4 kommer i tillegg med en berøringsplate foran på kontrolleren. «Start»- og «Select»-knappene er erstattet med to nye knapper: «Share» og «Options». «Share»-knappen er en del av Sonys nye strategi om å lage en spillmaskin som er mer enn bare en underholdningsplattform.

Sony har også videreutviklet PlayStation Eye slik at den kan snakke med håndkontrolleren når du spiller.

– Du må ha PlayStation Plus for å spille på nett

Onsdag 18. september stilte Jim Ryan, sjefen for Sony Computer Entertainment Europe, i et nettmøte her på Gamer.no. Her er spørsmålene han rakk å besvare i løpet av den timen han dedikerte seg til oss:

Siste fra forsiden