Super Mario Bros. Wonder

Se hvordan det blir å spille Super Mario Bros. Wonder

Nintendo viste frem «power-ups», spillbare figurer og samarbeidsspilling.

Torsdag ettermiddag holdt Nintendo en ny Direct-presentasjon for det kommende Super Mario Bros. Wonder. Utvikleren delte en rekke nyheter om hvordan plattformspillet fungerer, og avslørte samtidig en ny Switch OLED-modell.

Super Mario Bros. Wonder tar spillere med til verdenen Flower Kingdom, der Bowser selvfølgelig steller i stand bråk. For å redde dagen må spillere gjennom snø, ørken og undervannsnivåer, som en av flere forskjellige spillbare figurer.

Elefanter til alle!
Nintendo

Ved siden av Mario kan man spille som Luigi, Toad, Peach, Daisy og Toadette – som alle har de samme egenskapene. De som ønsker seg en litt mildere utfordring kan i stedet være enten Yoshi eller Nabbit. Disse tar ikke skade fra fiender eller hindre, men vil fortsatt miste liv dersom de faller ned stup eller i lava.

Av hjelpemidler – såkalte «power-ups» – finner man muligheten til å forvandle seg til en elefant, blåse bobler som knerter fiender, gjøre seg om til et bor eller spytte ildkuler i klassisk Mario-stil. Spillere får også spare på hjelpemidlene, slik at man kan veksle mellom dem avhengig av situasjonen.

Wonder Flower er en annen nyvinning for serien. Plukker du opp en slik vil verdenen forvandle seg på en rekke helsprø måter og du må finne et såkalt Wonder Seed for å få ting tilbake til normalt.

Badges gjør også et inntog i Super Mario Bros. Wonder. Disse er spesialegenskaper man låser opp underveis, som for eksempel gir deg bedre hopping på vegger, raskere svømming eller usynlighet.

Videre bekreftet Nintendo lokal samarbeidsspilling for opptil fire spillere. Spiller man på nett vil man se spøkelsesversjoner av andre spillere i sanntid. Spøkelsene kan også hjelpe deg på beina igjen om du dør, gitt at du får hjelp i tide. Gjennom flerspiller på nett kan man i tillegg arrangere kappløp.

Helt til slutt avduket Nintendo en ny Switch OLED-modell som lanseres 6. oktober. Denne kommer i rødt, med diverse Mario-pynt på dokken.

Super Mario Bros. Wonder lanseres 20. oktober for Nintendo Switch.

LES OGSÅ: Prinsesse Peach får sitt eget spill til neste år »

Siste fra forsiden