Se spinnvill video fra Far Cry 3: Blood Dragon

Hva skjer når Far Cry 3 og Terminator får et barn?

De siste ukene har det vært mye snakk om Far Cry 3: Blood Dragon. Først dukket det opp et mystisk nettsted, så skjermbilder og til slutt en offisiell side på Xbox.com. Bortsett fra skjermbildene er det lite vi har visst om spillets form, både spillemessig og grafisk, til nå.

For ikke mange dager siden havnet spillet på piratnettsteder, og kort tid etterpå lekket også videoer. De ble fort tatt ned, men nå har både en lanseringstrailer og mer gameplay dukket opp. IGN har lagt ut sitt første kvarter med spillet og det er nok mange som kommer til å sperre opp øynene når de ser hva slags surrealistisk spillopplevelse de har i vente.

8-bits mellomsekvenser

Spillets åpning begynner med en 8-bits filmatisk sekvens med Terminator-lignende musikk der du får se «fødselen» av robotsoldaten Rex Power Colt. Gjennom hele spillet vil du få disse sekvensene, en ren parodi på dataspillenes tidlige dager. Ubisoft viser også at de har selvironi, blant annet gjennom det humoristiske opplæringsprogrammet der hovedkarakteren til stadig kommenterer hvor irriterende det er.

Videoen viser kun åpningssekvensen og lite blir vist av hvordan resten av spillet vil arte seg. Men ut i fra IGN’s beskrivelse og andre lekkede videoer virker det som vi får oppleve mye av den friheten som gjorde Far Cry 3 til en morsom opplevelse. Noen forskjeller er det derimot, for eksempel er piratene byttet ut med robotsoldater og tigere og krokodiller er byttet ut med bloddrager og laserskytende øgler. Disse kan du for øvrig ta kontroll over ved å samle cyberhjerter du river ut av drepte fiender.

Det hele ser ut til å bli en salig røre til glede for mange som vokste opp på 80- og 90-tallet, og for alle de som ønsker seg en hysterisk spillopplevelse. Far Cry 3: Blood Dragon lanseres 1. mai til XBLA, PS Store og PC, du trenger ikke Far Cry 3 for å spille.

Siste fra forsiden