Se Uncharted-studioets nye storsatsing

Naughty Dog viste frem lovende The Last of Us natt til tirsdag.

Det var ikke mangel på spillfremvisninger under Sonys nattlige pressekonferanse på E3. I tillegg til klipp fra Assassin's Creed III, God of War: Ascension og det nylig annonserte Quantic Dream-spillet Beyond: Two Souls, fikk vi for første gang se gameplay fra The Last of Us, Naughty Dogs storsatsning i tiden etter Uncharted-trilogien.

Joel er ikke redd for å gjøre det som skal til for å overleve.

Skittent og mørkt

I The Last of Us kontrollerer man Joel, som sammen med ungjenta Ellie prøver å overleve i en verden som har erodert etter et brutalt virusangrep. Spilløkten vi var vitne til fant sted i en by som antagelig har sett sine bedre dager – over alt kunne man se oversvømte gater og overgrodde bygninger. Det er tydelig at The Last of Us vil være en skitten og mørk opplevelse. Samtidig var spillets tekniske kvaliteter av så høy standard at omgivelsene fremstod som ekstremt vakre.

Presentasjonen viste først og fremst hvordan de to kumpanene bevegde seg gjennom sammenraste og overgrodde bygninger, samtidig som de snakket sammen om løst og fast. Blant annet kom det fram i en samtale at Joel tidligere ikke hadde hatt råd til å bo på flotte hoteller. Kanskje vil disse dialogene være et utgangspunkt for mange interessante opplysninger om figurene og deres bakgrunnshistorier i det endelige spillet.

Sekvensen tok en brå vending da de to plutselig oppdaget en gruppering med andre overlevende som lette etter ammunisjon i det selvsamme hotellet. Fremfor å anta at dette var hyggelige mennesker eller potensielle overlevelsespartnere gikk Joel hardt til verks ved å snike seg innpå en intetanende person, og kvele ham på stedet. Som lønn for strevet fikk Joel to ekstra kuler til pistolen sin.

Grusom massakre

Bare sekunder senere blir han beskutt fra den andre siden av en lang korridor, og det som følger er en skuddveksling som inneholder det meste. Joel bruker blant annet dekningssystemet fra Uncharted-spillene for å titte fram og skyte sine angripere.

Det er likevel tydelig at det ikke bare vil være skyting i fokus i The Last of Us – mangel på ammunisjon var en konstant faktor under skuddvekslingen, og flere av fiendene måtte Joel slå i hjel med hender, våpen og andre hjelpemidler. På et punkt tok han en av fiendene som en menneskelig skjold, og ved en annen anledning fikk vi se hvordan Ellie kastet en murstein for å distrahere en fiende.

Ellie er Joels overlevelsespartner, og hjelper til når det trengs.

Utelukkelsen av regenererende helse viste seg også å være et faktum, og dette, sammen med ammunisjonsmangelen kan bidra til at man må ta flere taktiske valg når man spiller The Last of Us.

Helt til slutt i spilløkten fikk vi se hvordan Joel blandet sammen en Molotovcocktail, som han brukte til å tenne på en fiende. Hele denne sekvensen var meget blodig og grafisk, og spesielt Ellies vantro reaksjon når mannen skriker i smerte fra flammene var en vekker. Når den aller siste fienden hjelpeløst ber om nåde før Joel blåser hodet av ham viser dette hvor høyt Naughty Dog legger lista.

Les også: Assassin's Creed III bruser med fjærne
Les også: Heavy Rain-skaperen viste frem nytt spill

Her er E3-presentasjonen i sin helhet:

Les også
Anmeldelse:
Klarer ikke laste video

The Last of Us kommer i salg i løpet av fjerde kvartal, eksklusivt for PlayStation 3.

Siste fra forsiden