Sega kunngjør The Golden Compass

Sega har fortalt at de lager spill basert på Phillip Pullmans roman Det Gylne Kompasset, som er i ferd med å filmatiseres av New Line Cinema.

Det Gylne Kompasset (første gang utgitt som Nordlys på norsk) er en roman av den britiske forfatteren Phillip Pullman. Historien følger en ung jente ved navn Lyra, som legger ut på en reise for å finne hennes savnede venn, Roger. Reisen tar henne nordover, til et mystisk og magisk kongerike hersket over av bjørner i rustninger.

Boken er i ferd med å filmatiseres av New Line Cinema, som selv beskriver filmprosjektet som det største de har jobbet med siden Lord of the Rings. Filmen får premiere mot slutten av året, og blant skuespillerne finner vi Nicole Kidman og Daniel Craig (også kjent som den nye James Bond). Nå er det klart at Sega har snappet opp rettighetene til å gi ut spill basert på filmen og romanen.

Pressemeldingen fra Sega forteller dessverre ekstremt lite om hva vi kan forvente oss av spillet og hvilke plattformer det kommer til. Det er imidlertid klart at de har sikret seg rettighetene til hele "His Dark Materials"-trilogien, så dette blir garantert ikke siste gangen de tar oss med til den fantastiske verdenen Phillip Pullman har skapt.

Sega of America-sjef Simon Jeffrey mener at Det Gylne Kompasset er som skapt for spillmediet, med troverdige figurer som deltar i en heroisk kamp mellom det gode og det onde. Videre forteller han at Sega er svært fornøyd over å kunne jobbe sammen med New Line Cinema og Scholastic for å bringe denne fantastiske historien til spillverdenen.

Siste fra forsiden