Sega spillmatiserer Alien-filmer

Sega har kunngjort at de vil gi ut et rollespill og et actionspill basert på Alien-universet.

Bare det å høre navnet Alien skulle være nok til å sende kalde grøss nedover ryggraden på de som har sett disse klassiske filmene. Alien kom i 1979, og fulgte Løytnant Ripley (Sigorney Weaver) og mannskapet hennes i deres forsøk på å finne ut hva som hadde skjedd med kolonistene på en fjern planet. Der ble de møtt av et eneste stort mareritt, som fortsatte i tre nye filmer (Aliens, Alien 3 og Alien: Resurrection).

Nå har Sega kunngjort at de har sikret seg rettighetene til å lage spill basert på dette uhyggelige universet. Det ene av spillene skal være et rollespill, mens det andre skal være et førstepersons skytespill. Sega har ikke kunngjort hvem som skal lage disse spillene, men nettstedet Gaming Target la merke til at Segas Alien-nettsted skjulte navnene til to svært velkjente utviklere; Obsidian Entertainment og Gearbox Software.

Obsidian er, som de fleste sikkert skjønner, en god kandidat til å lage et Alien-rollespill. De har allerede laget Knights of the Old Republic 2 og Neverwinter Nights 2, og begge spillene har fått god kritikk. Gearbox Software er mest kjent for Brothers in Arms-serien, og burde derfor passe godt til å utvikle det kommende Alien-actionspillet. Navnene til Obsidian og Gearbox har nå blitt fjernet fra nettstedet.

Det er fortsatt en god stund til vi kan forvente å se noe til disse to spillene. Segas offisielle pressemelding sier at spillene ikke dukker opp før i 2009 (opprinnelig sa de 2008, men har endret dette i en ny versjon av pressemeldingen).

Pressemeldingen sier også at Sega har sikret seg rettighetene til å lage flere spill basert på universet, inkludert de to som allerede har blitt nevnt, så det forundrer oss ikke om det kommer flere Alien-spill etter hvert. Sega holder tett om detaljene, men forteller at de vil bruke kraften til nestegenerasjonssystemene for å levere spenningsfylte gameplay-opplevelser.

Siste fra forsiden