Blizzard snur i navnstrid

Seier?

Spillgiganten vil ikke kreve fullt navn.

Tidligere denne uka meldte Blizzard at de fra lanseringen av StarCraft II ville endre retningslinjene for brukernavn på sine forum. Istedet for brukernavn måtte alle brukere av forumet poste med sitt fulle navn og etternavn.

Dette skapte enorm debatt både på det offisielle forumet og på flere andre nettsider. Folk bekymret seg over privatlivets fred og den høyt verdsatte anonymiteten nettet byr på. All klagingen og diskusjonen rundt emnet har blitt tatt til etterretning av Blizzard, og nå har de bestemt seg for å ikke gjennomføre den kontroversielle endringen.

I et offisiell innlegg på de diverse spillenes forum har Blizzard-sjef Mike Morhaime bekreftet at det foreløpig ikke vil kreves fulle navn og etternavn. Brukere skal fortsatt få lov til å benytte sine selvvalgte brukernavn.

Resten av det planlagte Real ID-systemet vil fortsatt gjennomføres. Det vil si at du kan velge å gi ditt ekte navn til andre brukere og låse opp alternative kommunikasjonskanaler, inkludert muligheten til å chatte på tvers av spill og servere.

Den relaterte oppussingen av de offisielle Blizzard-forumene skal også gå som planlagt. Nye funksjoner som muligheten til å stemme opp eller ned gode og dårlige poster introduseres som planlagt med lanseringen av StarCraft II og World of Warcraft: Cataclysm.

Siste fra forsiden