Daedalic Entertainment - Gollum

Selskapet bak Gollum-spillet gir opp spillutvikling

Daedalics neste Ringenes herre-spill kanselleres og alt fokus flyttes over på utgiversiden.

Daedalic Entertainment

Det har vært noen tøffe uker for Daedalic Entertainment, mye takket være den elendige mottakelsen av spillet The Lord of the Rings: Gollum. Nå har det Hamburg-baserte selskapet gitt opp spillutvikling, for å heller satse på utgiversiden.

The Lord of the Rings: Gollum fikk regelrett slakt av både spillere og kritikere. Vår egen Andreas Gjøsæther Jensen kalte spillet «veldig kjedelig» og ga opplevelsen to av ti poeng på karakterskalaen til Gamer.no.

Ifølge det tyske nettstedet Games Wirtschaft betyr omstruktureringen blant annet at selskapets neste Ringenes herre-spill kanselleres. Arbeidet med det som skulle bli et actioneventyr begynte i midten av 2022, men nå er det altså over og ut.

Daedalic bekreftet at 25 av selskapets 90 ansatte permitteres som del av endringene. Utgiveren vil forsøke å finne nye jobber for de som er rammet.

Gjennom sine 16 år som utvikler har Daedalic skapt en rekke pek-og-klikk-eventyr, som Deponia-serien og Ken Follett's The Pillars of the Earth. Av utgivelser skilter selskapet med blant annet det storartede Shadow Tactics: Blades of the Shogun.

Daedalic påpeker at arbeidet med eventyrspillet Surviving Deponia fortsetter, ettersom det i hovedsak lages av et eksternt studio. Til Games Wirtschaft forteller selskapet at det også planlegger å gi ut åtte andre spill i løpet av inneværende regnskapsår.

LES OGSÅ: Nye Perfect Dark er visstnok flere år unna lansering »

Siste fra forsiden