Shadow Warrior vender tilbake

Blodig nittitallsklassiker er i ferd med å gjenfødes.

Shadow Warrior var spillet 3D Realms laget etter Duke Nukem 3D. Det var et førstepersons skytespill med massevis av sprø ideer, cheesy humor, blodig vold og interaktive elementer i spillmiljøene – det tok stort sett alt Duke Nukem 3D gjorde ett hakk lenger.

Nå er Shadow Warrior endelig på vei til tilbake til rampelyset. Etter litt hinting, blant annet via en falsk Steam Greenlight-side for et noe som kalles Blade Analyzer Pro, har utgiveren Devolver Digital og utvikleren Flying Wild Hog annonsert at de jobber med en et nytt Shadow Warrior-spill.

Det nye spillet beskrives som et forsøk på å gjenskape originalen, men ser ikke ut til å bli noen ren nyversjon. Mer informasjon vil følge senere, sannsynligvis via spillets offisielle nettside.

Det er fortsatt ikke klart hvilke plattformer spillet kommer til, eller når det kommer i salg. Promoteringen på Steam indikerer i alle fall at det kommer til Windows-baserte PC-er.

Bilde fra originale Shadow Warrior.

Flying Wild Hog er kanskje ikke et navn du kjenner fra før. Men den polske spillutvikleren har allerede laget ett solid førstepersons skytespill, nemlig Hard Reset fra 2011. Det fikk en utvidet versjon i fjor, med flere nivåer og mer action. Originalspillet fikk en solid syver i vår anmeldelse.

Teaser-bilde fra nyversjonen.

Devolver Digital er utgiveren bak Serious Sam 3, Hotline Miami og flere andre spennende produksjoner. Tidligere i år lanserte de en ny og forbedret versjon av Duke Nukem 3D, under tittelen Duke Nukem 3D Megaton Edition.

Shadow Warrior er forøvrig ikke det eneste skytespillet fra nittitallet som snart vender tilbake. Rise of the Triad, som kom fra tiden da 3D Realms het Apogee Software, får også en omfattende overhaling. Spillets offisielle nettsted har mer informasjon.

Les også: Her er ti nye retroskatter på nettet (inkludert originale Shadow Warrior)
Les også: Utviklingen av førstepersons skytespill

Siste fra forsiden