Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen

Sigur Rós bidrar med musikk til det norske Snusmumrikken-spillet

Det islandske bandet skal tilføye en nordisk stemning, melder utvikleren.

Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen skal få musikk fra det verdenskjente post-rock-bandet Sigur Rós. Det melder utvikleren Hyper Games lørdag i en ny trailer som ble debutert under Future Games Show.

Traileren ser du over.

Mer spesifikt er det musikk fra bandets hyllede album, (), som skal lempes inn i spillet, sammen med nye originalspor fra lyddesigner og komponist Oda Tilset som tidligere har bidratt med lyd til spill som Sable og Hellheim Hassle.

– Vi vil at spillet skal føles veldig nordisk, og musikken til Sigur Rós byr på noe av den mest nordiske stemningen jeg vet om. Vi visste ganske tidlig at vi ønsket å involvere bandet på en eller annen måte, og jeg er svært glad over å se måten samarbeidet utvikler seg på, sier Hyper Games-sjef Are Sundnes i en pressemelding.

Sigur Rós ble stiftet i 1994, og har siden da gjort seg bemerket internasjonalt med sin stemningsrike og dynamiske musikk som i stor grad bæres av frontfigur Jón Þór «Jónsi» Birgissons falsett.

Utforsk Mummidalen

Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen er satt til Tove Janssons Mummi-univers. Her skal hovedpersonen beskytte Mummidalen mot Parkvakten som gjør store inngripen i dalen.

Spillet handler i stor grad om å utforske Mummidalen med Snusmumrikken, og løse gåter i omgivelsene, blant annet med musikk. Hyper Games har tidligere nevnt The Legend of Zelda som en av inspirasjonskildene til det nye spillet.

I høst fikk spillet tidenes største enkelttilskudd NFI har gitt til et spill – fem millioner kroner i støttemidler.

Hyper Games er et Oslo-basert norsk spillstudio. Deres nyeste utgivelse er Mørkredd, som blant annet vant Årets spill under Nordic Game Awards-utdelingen i 2021. Vi satte også stor pris på Mørkredd da vi anmeldte spillet.

Les alle spillnyhetene fra årets E3-sommer »

Siste fra forsiden