Nedleggelse for Red Mile?

Sin City-utgiver i trøbbel

Utgiveren bak Sin City og Heroes over Europe har store problemer med økonomien.

Red Mile Entertainment er et for de fleste ukjent navn i spillindustrien. Denne utgiveren har vært aktiv siden 2004, og blant annet gitt ut flykampspillet Heroes over the Pacific.

Selskapet jobber for øyeblikket med et spill basert på tegneserien Sin City, og skulle i tillegg ha gitt ut Heroes over Europe sammen med Atari.

Nå har imidlertid Red Mile store problemer. Siden starten i 2004 har de tapt 35 millioner dollar (cirka 245 millioner kroner med dagens kurs), og hvis ikke de får inn nye midler vil de ikke kunne drive lenger enn et par måneder.

I tillegg har Atari trukket seg ut av samarbeidet om Heroes over Europe. Dette har resultert i at Red Mile ikke har kunnet betale utviklerne i Transmission Games for de siste månedenes arbeid på spillet. Det er uklart hvordan dette påvirker den australske utvikleren.

I en finansrapport forteller Red Mile at de likevel håper å kunne gi ut Heroes over Europe. Spillets utgivelse er nå satt til tidsrommet mellom 1. april i år og 31. mars neste år.

Sin City-spillet har også problemer. Red Mile regner med at de trenger minst ti millioner dollar (cirka 70 millioner kroner) i investeringer for å kunne holde seg flytende i de neste to årene, slik at de kan gi ut spillet.

De søker også etter partnere for et samarbeid om utgivelsen. For øyeblikket anslår selskapet at, så lenge de kan holde virksomheten gående, vil Sin City komme på markedet i 2011 eller 2012.

Diskuter artikkelen

Siste fra forsiden