Sjekk den nye The Witcher-grafikken

Polert grafikkmotor gjør utvikleren klar for PlayStation 4 og Xbox 720.

I en pressemelding sendt ut fredag forteller den polske spillutvikleren CD Projekt RED at de har pusset opp sin egenproduserte spillmotor. Første gang vi fikk bivåne REDengine var i det bejublede rollespillet The Witcher 2: Assassins of Kings fra 2011. Med Xbox 360-utgaven i 2012 gikk motoren i sin andre iterasjonsfase, og gikk da internt under navnet REDengine 2. Nå har de altså nådd versjon 3.

CD Projekt RED lover at spillmotorens nye hamskifte vil gjøre det lettere å lage rollespill i sandkasseverdener:

– Om vi ser på rollespill i dag ser vi to tilnærminger: en som fokuserer på historien, men setter begrensninger for spillverdenen, og en som bygger en storslagen verden men skorter på historien. Med REDengine 3 kombinerer vi de positive aspektene fra begge disse tilnærmingene, og skaper en åpen verden med en kompleks flertrådet historie, heter det i pressemeldingen.

Studioet har frigjort ett bilde (se til høyre for artikkelen) som skal vise hva den nyeste motoriterasjonen er god for.

Bildet som viser den nye iterasjonen av motoren i sving.

Jobber med to prosjekter

For tiden jobber CD Projekt RED med Cyberpunk 2077, som vi fikk vite litt mer om for et par uker siden. I tillegg skal utvikleren avduke nok et prosjekt allerede 5. februar – vårt stalltips er at det er The Witcher 3 vi får høre om. Begge disse benytter seg av den siste motoriterasjonen, og studioet hevder at Cyberpunk 2077 vil by på «gode eksempler som demonstrerer at REDengine 3 er det perfekte verktøy for å skape engasjerende univers, fylt av spennende, ikke-lineære historier.»

CD Projekt RED understreker at motoren er gjort klar for neste generasjons konsoller – kanskje ikke så dumt når vi mest sannsynlig får se Sony og Microsofts nyeste på markedet i løpet av et års tid. Etter alt å dømme kommer Sony til å vise hva de har å by på allerede 20. februar.

Les også: Ambisiøs cyberpunk fra The Witcher-studioet Les også: Cyberpunk inspirert av Game of Thrones

Siste fra forsiden