Sjekk om World of Warcraft-kontoen din er tømt for gull

Blizzard har sendt ut et sikkerhetsadvarsel.

World of Warcraft-utvikleren Blizzard har sendt ut en sikkerhetsadvarsel der de bekrefter at det har funnet sted en økning i uautoriserte innlogginger via deres nettsted og mobil-appen for spillets auksjonshus. Advarselen kommer etter rapporter om at auksjonshuset til det massive flerspillerspillet har blitt hacket. Blizzard har også stengt auksjonsfunksjonaliteten til mobil-appen sin, visstnok for vedlikehold.

I selskapets sikkerhetsadvarsel sier Blizzard at problemet gjelder spillere som ikke bruker selskapets Battle.net-autentikator, men nettstedet PCGamesN påpeker at også brukere som har en slik autentikator rapporterer om uautoriserte kjøp for store mengder gull. Både brukere i Amerika og Europa har blitt påvirket.

Brukerne som har blitt rammet rapporterer om at inntrengerne på kontoene deres har kjøpt overprisede «søppelgjenstander» for store mengder gull. Blizzards kundestøtte forsikrer imidlertid om at brukerne får gullet sitt tilbake om de ber om det.

Det gjenstår å se hvor omfattende problemet er, og hvordan de uvedkommende har klart å komme seg inn i brukernes kontoer, men som vanlig anbefaler Blizzard at brukerne leser selskapets sikkerhetstips for å gjøre jobben så vanskelig som mulig for datatyvene.

Handel med gull – hvor spillere betaler ekte penger for å få de virtuelle pengene til å kjøpe utstyret de ønsker seg i World of Warcraft – strider mot retningslinjene til spillet. Likevel er det et stort marked for gull, ettersom mange spillere er villige til å punge ut for fordeler i spillet. Dermed kan de som har stjålet gullet tjene gode penger i virkeligheten.

Les også: Spillerne flykter fra World of Warcraft
Les også: Blizzard annonserer gratis samlekortspill

Siste fra forsiden