DRM-krise for snikmorder

Skandale-DRM skaper trøbbel

Ubisofts nye kopisperre har allerede skapt trøbbel for Assassin's Creed II.

Ubisofts nye kopibeskyttelse krever ikke bare at spillet du kjøper i butikken må låses opp via nettet. Du må også være på nettet mens du spiller, og hvis tilkoblingen din av en eller annnen grunn brytes vil du ikke få lov til å spille før du er på nett igjen.

Dette systemet debuterte i Assassin's Creed II og Silent Hunter 5 for PC, og som mange forventet har det allerede skapt trøbbel for legitime kjøpere.

Slik ser Assassin's Creed II ut, hvis du får spille det.

De europeiske serverne som spillerne må være koblet opp mot har nemlig gått ned. Resultatet er at mange kunder ikke får lov til å spille Assassin's Creed II, selv om dette er et enspillerspill.

En representant for Ubisoft har sagt følgende:

– På grunn av eksepsjonell pågang har vi problemer med Online Service Platform. Dette påvirker ikke kunder som allerede er i gang med spillet, men kunder som prøver å starte nye spill vil kunne oppleve vanskeligheter i forhold til å koble seg opp mot serverne.

Han fortsetter med å forsikre om at det jobbes med saken, og at Ubisoft ber om unnskyldning for vanskelighetene de har påført kundene sine.

Ubisoft har allerede fått svært mye kritikk på grunn av kopibeskyttelsen sin, som de planlegger å bruke i så godt som alle fremtidige PC-spill. Kopibeskyttelsen beskrives som svært forbrukerfientlig.

Rapporter sier også at systemet allerede har blitt cracket av piratene, og dermed ikke fungerer etter hensikten. Ubisoft benekter imidlertid dette.

Siste fra forsiden