Skandalespillet The War Z får nytt navn

MMO-spillet heter nå Infestation: Survivor Stories.

Zombiespillet The War Z har fått mye negativ oppmerksomhet siden lanseringen i fjor. Blant annet ble utviklerne anklaget for å forsøke å selge spillet ved hjelp av misledende informasjon på spillets produktside på Steam, noe som resulterte i at spillet ble midlertidig fjernet fra den digitale distribusjonskanalen. Brukere som kjøpte spillet før det ble fjernet fikk tilbud om å få refundert kjøpet – noe som skjer svært sjeldent på Steam.

Spillet har også blitt beskyldt for plagiat, og har i tillegg måttet tåle mye kritikk for kvaliteten og kynisk bruk av mikrotransaksjoner. Men dette har ikke hindret det i å nyte gode salgstall, og det var nylig å finne helt på toppen av bestselgerlisten på Steam, i forbindelse med et tidsbegrenset tilbud.

I desember i fjor mistet spillet også retten på navnet The War Z, sannsynligvis fordi det var for likt navnet til den nylig filmatiserte romanen World War Z. Navnet ble imidlertid ikke endret før nå.

Denne damen har tatt noen motevalg som lett kan bli fatale i en zombie-situasjon.

Farvel til The War Z

Det nye navnet du må se opp for er Infestation: Survivor Stories. På spillets forum forklares navneendringen slik:

– Hovedgrunnen til navneendringen har vært forvirring og varemerke-problematikk forbundet med et produkt med en lignende tittel. Vi var ikke lystne på å endre navnet så lenge etter lansering, spesielt med nesten én million registrerte spillere, men det ble til slutt besluttet at det var i vår og spillmiljøets beste interesse.

Navneendringen medfører ingen brudd i tjenesten.

Les også: The War Z lukker serverne etter datainnbrudd
Les også: Sniktitt: The War Z

Siste fra forsiden