Skuffende salgstall truer Project Gotham-skaper

Activision vurderer skjebnen til utvikleren etter salgsfloppen Blur.

Utvikleren Bizarre Creations har en svært imponerende portefølje. Disse dyktige menneskene er nok mest kjent for sine Project Gotham Racing-spill, men slapp også det Mario Kart-inspirerte bilspillet Blur nylig.

Blur ble godt mottatt i spillpressen, men solgte dessverre skuffende lite over hele verden. Hva årsaken til dette er er ikke godt å si, men floppen kan få alvorlige konsekvenser for utvikleren.

Rykter har gått om nedbemanning eller i verste fall stenging av studioet. En talsperson for Activision, som kjøpte Bizarre i 2007 og stod som utgiver for Blur og studioets Bond-spill Blood Stone, uttalte følgende til Kotaku:

– Grunnsteinene i bilspillsjangeren har forandret seg kraftig. Selv om vi investerte mye for å skape en ny IP i Blur, så fant den ikke et kommersielt segment. Bizarre er et veldig talentfull utviklerteam, men på grunn av de brede økonomiske faktorene som påvirker markedet vurderer vi mulighetene vi har når det gjelder fremtiden til utvikleren, og et eventuelt salg.

Dette komme altså i kjølvannet av mengder av rykter om at studioet er i ferd med å bli lagt ned. Develop påstår å ha kilder som hevder at 200 ansatte i selskapet har fått tremånedersvarsel.

Les også:Anmeldelse: Blur
Les også:Tar Call of Duty turen til melkeveien?
Les også:Gjenopplives Project Gotham Racing


(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden