Duke Nukem Begins avslørt

Skulle slippes neste år

Et nytt spill har dukket opp under feiden mellom 3D Realms og Take Two.

For en måned siden kom tilsynelatende slutten på den tolv år lange balladen om Duke Nukem Forever, men i tiden etter at 3D Realms stoppet utviklingen har det oppstått en rettslig konflikt om spillet.

Utgiver Take Two hevder 3D Realms har snytt dem for et ferdig produkt, og i tillegg skal de ha mottatt 77.5 millioner kroner fra Take Two for å utvikle spillet. 3D Realms på sin side hevder de aldri har fått pengene, og at Take Two bruker søksmålet for å tvinge til seg Duke Nukem-rettighetene.

Nå har det dukket opp dokumenter fra saken på nettsiden Voodoo Extreme. 3D Realms erkjenner at de mottok 16,3 millioner kroner for å utvikle Duke Nukem Forever, og at dette skulle betales innen 2012 med inntektene fra et ferdigutviklet Duke Nukem Forever. Alternativt kunne gjelden betales med inntektene fra et annet og hittil ukjent produkt.

Take Two og 3D Realms hadde nemlig inngått en avtale om å utvikle et annet Duke Nukem-spill. Dette hadde arbeidstittelen Duke Nukem Begins, og utover navnet nevner dokumentene ingen detaljer om selve spillet. Det skulle utvikles hos en tredjepart og slippes en gang i 2010.

3D Realms hevder utviklingen av Duke Nukem Begins plutselig stoppet opp i april. Videre hevder de at dette ble gjort for å presse dem. Uten inntekter fra Duke Nukem Begins kunne de ikke betalt gjelden til Take Two før tiden utløp. Dermed ville de bli tvunget til å selge Duke Nukem-rettighetene til Take Two for en relativt billig penge.

Det er uvisst om Duke Nukem Begins fortsatt er under utvikling, eller om det har blitt kansellert.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden