– Skyrim får uendelig mange oppdrag

Spillsjefen vil gi deg valuta for pengene.

Dersom du er blant de som gjør deg klar til å gyve løs på The Elder Scrolls V: Skyrim, bør du forberede deg på at du aldri kommer til å spille gjennom hele spillet.

Ifølge produsenten for Skyrim, Todd Howard, byr spillet nemlig på uendelig med oppdrag, melder Wired. Dette skal være mulig fordi spillet selv genererer oppdrag underveis, slik at spilleren etter sigende aldri skal gå tom for ting å ta seg til.

Oppdragene skal genereres på bakgrunn av spillerens progresjon i spillet. Som eksempler nevner Howard at en vertshuseier kan be deg jakte på banditter i et område du ennå ikke har vært, eller en aspirerende alkymist som ber deg samle ti uoppdagede blomster. Howard hevder at mulighetene er endeløse.

Overtidsarbeid

I tillegg til mindre oppdrag som de overnevnte, skal det også være snakk om muligheter for å gjøre ekstraarbeid for hver av spillets faksjoner. Etter at du har utført de manus-baserte oppdragene for hver gruppe, vil du kunne gå tilbake til gruppen og gyve løs på autogenererte oppdrag, som stjeling av edelstener eller snikmorderoppdrag.

Howard hevder at selv om enkelte spillere kanskje ikke vil være så begeistret for tanken om uendelige mengder med oppdrag, vil andre sette pris på det såkalte Radiant Quest-systemet. Kort fortalt lar systemet dine avgjørelser og handlinger påvirke andre deler av spillet.

Systemet skal gjøre det mulig å fortelle deler av historien rett og slett ved at spilleren utforsker verdenen.

Inspirasjonen til dette, forteller Howard at de hentet fra arbeidet med Fallout 3. Der måtte spillstudioet pønske ut et konsept som gjorde det interessant å utforske den ødelagte ødemarken.

Howard hevder likevel at det ikke er selve oppdragene som er det mest givende med Radiant Quest-systemet, men derimot detaljene man oppdager underveis, som bandittinfiserte fort og skremmende fyrtårn.

The Elder Scrolls V: Skyrim slippes 11. november.

Les også: Slik blir The Elder Scrolls V: Skyrim Les også: Intervju med Todd Howard - Del 1 Les også: Intervju med Todd Howard - Del 2

Siste fra forsiden