Skyrim: Special Edition har ytelsesproblemer på PlayStation 4 Pro

Den vanlige PlayStation 4-versjonen flyter faktisk bedre.

Bethesda

Det er stort sett ventet at nylanserte PlayStation 4 Pro skal få spill til å kjøre bedre enn på PlayStation 4. Konsollen har tross alt litt mer å rutte med under panseret, og så langt har de fleste spill fått et lite løft på konsollen.

Men ikke Skyrim: Special Edition, viser det seg.

Alt har en pris.
Bethesda

Digital Foundry har i sin analyse av den oppussede utgaven av The Elder Scrolls V: Skyrim funnet ut at joda, spillet tar seg godt ut i «native» 4K-oppløsning, men at prisen for dette er litt lavere bildeoppdateringsfrekvens. Vår egen skribent har senere bekreftet dette – Skyrim: Special Edition flyter faktisk en smule dårligere på PlayStation 4 Pro.

Ifølge nettstedet er det i enkelte situasjoner at bildefrekvensen faller under 30, med om lag 2 - 3 bilder i sekunder mindre på PlayStation 4 Pro, mens PlayStation 4-versjonen har mindre fall i de samme tilfellene. Spillet ser samtidig litt bedre ut på på PlayStation 4 Pro, blant annet med bedre tegnedistanse for gress og trær, men for bildetellerne der ute er nok bildefrekvensforskjellen nok til å dra frem surleppa.

Skyrim: Special Edition støtter heller ikke fargedybdeteknologien HDR for øyeblikket, og det er ikke kjent om det ligger i planen for spillet.

For mer informasjon om forskjellene bør du lese Digital Foundrys analyse.

Forskjeller på PC og Xbox One også

Joda, det ser bedre ut, men….
Mikkjel Lønning, Gamer.no

Vi sammenlignet tidligere den gamle The Elder Scrolls V: Skyrim-versjonen med den oppussede versjonen på PC og Xbox One litt tidligere, og fant da også noen problemer med spillet – først og fremst på Xbox One.

– Modifikasjonsstøtten har alt for liten lagringsplass, bildefrekvensen er for lav og spillet sliter med tekniske problemer. En må se nøye etter for å finne de store forskjellene på grafikk mellom PC og Xbox One, men der slutter likheten, skrev Mikkjel Lønning i sin analyse.

Dersom du har PC-versjonen av Skyrim, bør du snuse på denne modden:
Enderal: The Shards of Order er en fantastisk modifikasjon »

Siste fra forsiden