PlayStation 4 Pro kan ikke spille av Blu-ray-filmer i 4K-oppløsning

Ikke alt blir bedre med Sonys oppgraderte konsoll.

Sony

På onsdagens PlayStation Meeting-konferanse trakk Sony endelig sløret av PlayStation 4 Pro, en større og kraftigere versjon av selskapets populære konsoll. Den nye maskinen skilter med en rekke forbedringer, men i kjølvannet av annonseringen har mange vært mer opptatt av hva som ikke er inkludert.

Ingen 4K Blu-ray-spiller å se her.
Sony

Blu-ray-leseren i PlayStation 4 Pro støtter nemlig ikke avspilling av filmer i 4K-oppløsning, men holder seg i stedet til vanlig HD-kvalitet. Sony lot være å dele denne detaljen under selve pressekonferansen, men bekreftet den senere via PlayStation.com.

Hvorfor denne funksjonen uteblir er foreløpig uklart, men Sony presiserte at PlayStation 4 Pro-eiere fortsatt vil kunne se video i 4K-oppløsning via strømmetjenester som Netflix og YouTube.

Microsoft lot seg ikke skremme

Blant seerne som fulgte onsdagens PlayStation Meeting var også Sonys argeste konkurrent på konsollmarkedet – nemlig Microsoft. Med sin nylig lanserte Xbox One S og den kommende Project Scorpio var selskapet naturligvis interessert i å se hva Sony hadde i ermet, og Xbox-gjengen virket ikke spesielt truet av hva de fikk se.

Før konferansen var over kom den offisielle Twitter-kontoen til Xbox med et lite stikk til Sonys manglende støtte for 4K Blu-ray:

Xbox One S støtter allerede avspilling av Blu-ray filmer med 4K-oppløsning, og til Polygon har Xbox-topp Albert Penello bekreftet at Project Scorpio vil gjøre det samme.

Alle PlayStation 4-modeller får HDR-støtte.
Allerede neste uke får den vanlige PlayStation 4-konsollen en oppdatering »

Siste fra forsiden