Nå kjører langt flere spill bedre på PlayStation 4 Pro

Sony har kunngjort den nye systemoppdateringen.

Audun Rodem, Gamer.no

Informasjon om den nye 4.50-oppdateringen til PlayStation 4 begynte alt å lekke ut i begynnelsen av februar, og på bloggen sin har Sony nå offisielt kunngjort at den nye oppdateringen er på vei ut 9. mars, og samtidig informert om hva den inneholder.

Som ventet viser det seg at de tidligere lekkede opplysningene stemmer, som altså betyr at den nye oppdateringen kommer med den såkalte «Boost»-modusen til PlayStation 4 Pro.

Denne modusen innebærer at et antall spill vil kjøre bedre på Pro-utgaven av konsollen uten at spillet trenger å oppdateres. Ifølge Sony vil modusen gi merkbar forbedring av bildefrekvensen i spill som ellers kan ha noe variabel bildefrekvens, samt gi større stabilitet i spill som er låst til 30 eller 60 bilder per sekund.

Boost-modusen er nok blant de mest velkomne nyhetene i den nye oppdateringen, i alle fall for Pro-eierne.
Sony

Bedre 2D-bilder med Playstation VR

I noen spill vil man også kunne merke en forbedring i lastetidene med den nye modusen aktivert, skriver Sony i blogginnlegget. Selskapet understreker at Boost-modusen ikke garanterer at alle spill vil kjøre bedre, så det er ennå uvisst akkurat hvor mange titler som vil dra nytte av den nye funksjonen.

Det er ikke bare Pro-eiere som blir tilgodesett. Av andre nyheter kan Sony opplyse at oppdateringen også vil by på bedre kvalitet på 2D-bildene når man bruker PlayStation VR-brillene. Nærmere bestemt vil oppløsningen på hjemskjermen etter at man går ut av et VR-spill nå være bedre, og oppløsningen i filmmodusen skal også ha fått seg et løft.

Forbedringen av filmmodusen til PlayStation VR vil ifølge Sony også innebære at bildefrekvensen på innholdet som spilles av vil øke fra 90 Hz til 120 Hz dersom skjermstørrelsen er satt til liten eller medium. Som tidligere meldt kommer oppdateringen for øvrig også med støtte for eksterne harddisker.

4.50-oppdateringen rulles ut den 9. mars, og resten av detaljene leser du på PlayStation-bloggen.

En PlayStation-eksklusiv serie er trolig snart slutt: Det neste Uncharted-spillet blir sannsynligvis det siste »

Siste fra forsiden