Slik blir enspillerdelen i Battlefield 1

EA lover sterkere historier og mer valgfrihet.

Siden annonseringen av Battlefield 1 i mai i år har EA stort sett holdt fokuset rettet mot spillets flerspillerdel. Gjennom én betatest og jevnlige oppdateringer om kart, moduser og våpen har vi lært mye om den nettbaserte siden ved skytespillet, men så langt har det vært knapt med informasjon om hva enspillerdelen har å by på.

Nå har utgiveren imidlertid tatt bladet fra munnen, og i en oppdatering på spillets nettside har vi endelig fått et innblikk i historiene som venter oss i Battlefield 1.

Enspillerdelen i Battlefield 1 tar for seg flere sider av krigen.
EA

Handler om mennesker

Som vi vet fra før er Battlefield 1 satt til første verdenskrig, og skal ta for seg krigens voldsomme kamper fra flere forskjellige steder i verden. For å gjøre denne opplevelsen så engasjerende og respektfull som mulig har DICE valgt å fortelle historien fra flere forskjellige perspektiver, i stedet for å følge én bestemt protagonist gjennom hele enspillerkampanjen.

Handlingen i Battlefield 1 er derfor bygget opp av flere såkalte «War Stories» – personlige beretninger som fokuserer på forskjellige hovedpersoner med unike bakgrunnshistorier og egenskaper. Blant annet får man spille som en stridsvognfører, som er helt fersk i gamet, og en arabisk opprører, som er Lawrence of Arabias høyre hånd.

Historien i Battlefield 1 har et større fokus på spillets hovedpersoner.
EA

Ifølge DICE skal enspillerdelen handle mer om personene vi møter i spillet, fremfor å kun ta for seg slagene og krigshistorien. Gjennom hver av historiene ønsker utvikleren at vi skal knytte sterke bånd til de forskjellige hovedpersonene, noe hyppigere bruk av filmsekvenser skal bidra til:

– Ved å ta i bruk klassiske filmsekvenser får du se figuren din fra mer enn bare en førstepersons synsvinkel. Vi ønsket at spilleren skulle få se og føle hva figurene går gjennom, i stedet for kun å oppleve det fra bak øynene deres, forklarer DICE.

Større valgfrihet

I tillegg til å ha et større fokus på historiefortelling vil Battlefield 1 også tilby mer valgfrihet i hvordan man tar seg gjennom enspillerdelen. Her har DICE blant annet hentet inspirasjon fra hvordan spillere oppfører seg i flerspillersituasjoner, der man hele tiden må endre planer basert på kampbildet.

Spill som du vil.
EA

Underveis i spillet blir man presentert for en rekke valgmuligheter, og må handle ut ifra det man tror er den beste løsningen. De dynamiske oppdragene er designet slik at spillere oppfordres til å spille slik de helst ønsker, med muligheter for å være stille og forsiktige eller å la kulene fly:

– Spill høylytt, stille, på avstand, i nærkamp, på hest eller i et annet passende kjøretøy – det er opp til deg, skriver utvikleren.

Les også
Anmeldelse: Battlefield 1

Battlefield 1 kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 21. oktober.

Planlegger du å spille Battlefield 1 på PC?
Sjekk spillets offisielle systemkrav her »

Siste fra forsiden