Over 13 millioner spilte Battlefield 1-betaen

– Den største betaen i EAs historie.

EA

Den åpne Battlefield 1-betaen – som ble avholdt tidligere denne måneden – ble en braksuksess for Electronic Arts, og trakk til seg hele 13,2 millioner spillere fordelt på Xbox One, PlayStation 4 og PC. Det melder utvikleren på sine nettsider.

Battlefield 1-betaen var populær.
Espen Jansen/Gamer.no

Det imponerende spillertallet er ifølge EA DICE-topp Aleks Grøndal det største EA noensinne har oppnådd i en betatest, og lover godt for spillets fremtid. Sterke betatall garanterer selvfølgelig ikke at oppslutningen blir like stor rundt det endelige spillet, men det gir en klar indikasjon på interessen for Battlefield 1.

Til sammenligning hadde den åpne betaen for Overwatch – Blizzards svært populære skytespill – hakket under ti millioner spillere.

«Assault»-klassen mest populær

Ved siden av spillertall ble en haug med annen statistikk samlet inn under den åpne betaen, og et utvalg av disse ble også offentliggjort på EAs nettsider. Blant annet fikk vi vite at «Assault»-klassen var mest populær, foran «Scout» og «Support», mens «Tank Hunter» var den mest effektive eliteklassen.

Utvikleren er nå i gang med å gå gjennom alle tilbakemeldingene fra betaen for å finne ut hva som fungerte og hva som ikke var like vellykket. Deretter vil DICE gjennomføre diverse endringer frem mot spillets lansering – den 21. oktober.

Nøyaktig hvilke endringer det er snakk om vil kunngjøres ved en senere anledning, men Grøndal hintet til at spillets «Light Tank»-stridsvogner skal gjøres litt svakere.

Vi kastet oss nylig inn i Battlefield 1-betaen.
Vår skribent roste spillet, men savnet noe virkelig nytt »

Siste fra forsiden