Slik blir neste Resident Evil

Serien går mot en lagbasert opplevelse med Operation Raccoon City.

Resident Evil-serien har hatt svært stor innflytelse på skrekkspillsjangeren, og den stolte merkevaren har blitt en av utgiver Capcoms virkelige øyenstener. Med visse hederlige unntak har handlingen for det meste dreid seg rundt gyselig utforsking av den infiserte byen Raccoon City, men dette kan endre seg. Neste spill later til å bli langt mer actionpreget enn serien har vært.

I siste utgave av Official Xbox Magazine (videreformidlet av Stickskills) avdukes det neste Resident Evil, og det er som spekulert snakk om et lagbasert skytespill kalt Resident Evil: Operation Raccoon City. Utvikleren skal være SOCOM-studioet Slant Six Games.

Resident Evil 5 var populært.

Historien finner sted i samme tidsrom som Resident Evil 2, og du inntar rollen som en av fire figurer tilhørende tre ulike fraksjoner. Partiene du kan ta er enten «Umbrella Security Services», «US Spec Ops» eller «Bio-Organic Weapon Monsters». Disse er alle i direkte konflikt, og det skal bli hissig kniving i det som spås å bli det mørkeste og skitneste spillet så langt i serien.

Mye nytt

Et erfaringspoeng basert system skal gi deg muligheter til å videreutvikle de ulike figurene ved å gi dem nye egenskaper og ferdigheter. Erfaringspoengene får du selvsagt ved å knerte motstanderne. Videre loves vi store våpen og mye ammunisjon, så det er nok duket for en mer aggressiv opplevelse enn vi har sett tidligere.

Utviklerne leker med en rekke mekanismer, og zombiene skal visstnok kunne oppdage deg både via lyd, lukt og syn. Dette skal likevel ikke være et spill hvor du er alene mot en dunge zombier med kun ett magasin, og vi får nok mange triks å leke oss med. Det skal visstnok også være gode muligheter for å forme historien, blant annet ved å drepe kjente figurer fra andre spill i serien. Ja, også Leon.

Resident Evil: Operation Raccoon City skal utgis i løpet av høsten 2011 til Xbox 360 og PlayStation 3.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden