Slik blir nye Assassin's Creed

Vi har fått masse informasjon om det nyannonserte storspillet.

Før helgen kunne vi melde om at det neste spillet i den kritikerroste Assassin's Creed-sagaen ble annonsert. Det bærer undertittelen Revelations, og skal være det tredje og siste kapittelet med italieneren Ezio i hovedrollen. Det vil samtidig bli anledning til å styre både Altaïr, kjent fra det første spillet, samt velkjente Desmond. Nå har det lekket ytterligere informasjon om spillet.

Spillbladet Game Informer har nemlig fått en eksklusiv titt på spillet, som igjen har blitt videreformidlet på spillforumet NeoGAF. Her kommet det frem at det blir en hel del forandringer fra tidligere.

Det første bildet fra spillet.

Det mest påfallende er kanskje at Ezio nå er over 50 år gammel, og en sann veteran i drapsbransjen. Oppdraget hans vil i hovedsak gå ut på å finne ulike segl, som skal avsløre historien til forfaderen Altaïr. Dette vil igjen gjøre disse sekvensene spillbare, slik som når den opprinnelige hovedpersonen Desmond benytter Animus-maskinen for å spille historier.

Mye nytt snop

Handlingen foregår som kjent i historiske Konstantinopel, som skal være inndelt i fire store distrikter. Her vil man ikke lenger løpe rundt og løse fastsatte sideoppdrag, i stedet skal denne typen oppgaver nå finnes på måfå for innlevelsens skyld. Eksempler som trekkes frem er barn som trenger hjelp og butikkeiere som har blitt ranet.

For å navigere fra et oppdrag til et annet får du det nye verktøyet hookblade til disposisjon, en sak som lar deg fire deg bortover et utskytbart tau som også kan benyttes som et slags våpen.

Ezio har mer å utrette.

«Eagle Vision»-evnen har også blitt oppgradert, og kalles nå «Eagle Sense». En av nyvinningene er at du skal kunne se hvor en fiende har gått, slik at du kan legge en slagplan basert på patruljeruta til for eksempel en vakt. Dette skal kunne kombineres med over 300 ulike bomber, som du kan lage selv, for å sette ut sofistikerte feller.

Du skal samtidig få anledning til å okkupere ulike tilholdssteder som er befolket av tempelriddere. Dette lar deg oppgradere omringende bygninger og installere nye knutepunkter for «hookbladen». Etter hvert som du blir ettersøkt så vil de forsøke å gjenokkupere disse områdene, men du kan sende tropper i forsvar eller hyre en fulltidssnikmorder som gjør den uovertagbar.

Assassin's Creed Revelations utgis i løpet av høsten til PC, Xbox 360 og PlayStation 3

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden