Slik blir samarbeidsmodusen i Mass Effect 3

Bioware har offisielt bekreftet flerspillerdelen.

I går skrev vi om hvordan et australsk spillblad hadde avslørt at Mass Effect 3 får en flerspillerdel. Ryktene så ut til å stemme, og nå har utvikler Bioware selv gått ut og bekreftet at rollespillet får en helt ny modus.

Ikke alle vil spille sammen.

Uttalelsene skal ha kommet på nettsamfunnet Twitter. Først bekreftet den offisielle Bioware-kontoen at spillet får en flerspillerdel. Senere bekreftet spillets produsent, Casey Hudson, at det blir en samarbeidsmodus, og at folk bekymrer seg uten grunn.

Skeptiske fans

Det har nemlig vært skepsis til at serien for første gang får en flerspillerdel, også på vårt eget forum. Brukeren mad_arab skriver: «Bortkasting av ressurser etter min mening. Tilpasningene til dette kan gå utover enspillermodusen. Skulle ønske at de hadde lagt ressursene i mer dialog, flere karakterer, bedre customization etc.».

Alltid beredt.

Spillet skal angivelig få separate samarbeidsoppdrag, som er adskilt fra hovedhistorien. Dette er noe andre spill som Rage og Call of Duty: Modern Warfare 2 har gjort i senere tid.

Har konsekvenser

De første detaljene om samarbeidsdelen har blitt sluppet, og det er klart at det blir en separat modus for opptil fire spillere som har en direkte innvirkning på historien i enspillerdelen. Man styrer ikke Commander Shephard og mannskapet hans. I stedet får man velge mellom et utvalg spesialsoldater av ulike raser. Ved å fullføre denne delen vil man øke sin «Galactic Readiness»-prosent, som bedømmer beredskapen til troppene dine.

Mass Effect 3 forteller historien om en fullskala krig med Jorda som ett av målene, og det er forventet at «Galactic Readiness» bestemmer hvor heldig utfallet av denne krigen blir. Bioware bedyrer at man skal kunne få den fullstendige, optimale slutten på spillet uten å spille flerspilleren, og at den er helt valgfri. Det skriver Eurogamer.

Bioware hevder at tilskuddet av en slik modus ikke har påvirket kvaliteten på enspillerdelen, og forklarer at det var mest naturlig å føye til en slik del i det tredje spillet, ettersom det omhandler intergalaktisk krig. Flerspillerdelen skal være utviklet av blant annet Bioware Montreal, som ble opprettet i fjor.

Mass Effect 3 utgis den 6. mars 2012, til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3.

Siste fra forsiden