Slik blir Wasteland 2

Les utviklernes visjon for det postapokalyptiske rollespillet.

Etter at Tim Schafer og Double Fine hadde hatt sin enorme suksess på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter var det Brian Fargo og hans inXile som plukket opp stafettpinnen. Fargo hadde lenge ønsket å lage en oppfølger til Wasteland, et postapokalyptisk rollespill han laget sent på åttitallet, for Interplay. Wasteland var en av de store inspirasjonskildene til Interplays store nittitallssuksess, Fallout, og Wasteland 2 skal bli et åpent rollespill hvor handlingen sees fra fugleperspektiv og vi blant annet kan glede oss til turbasert kamp.

Totalt fikk Fargo og inXile samlet inn hele 2,9 millioner dollar, altså godt over 17,5 millioner kroner, gjennom kronerullingen på Kickstarter. Selskapet ønsker nå å være svært åpne med utviklingen av spillet, og i den forbindelse har de gitt ut et visjonsdokument for spillet. Her begynner de blant annet med å fortelle litt om sitt syn på rollespill:

– Rollespillene har ikke fulgt med tiden. De har utviklet seg bakover, og verre, vært stolte over å tilby mindre rollespilling enn før. Viktige elementer har forsvunnet over tid, ofret for teknologien, visuelle begrensninger, kostnader i forbindelse med skuespill og begrensninger som følge av konsoller og utvikling på flere plattformer. Wasteland 2 har ingen slike begrensninger, og vil bringe disse rollespillelementene tilbake.

Ny versjon av forgjengerens ikoniske coverbilde.

Utviklerne fortsetter:

– Ekte rollespill gir deg valg, lar deg ta grunnleggende beslutninger når du skaper og utvikler figuren din, og viktigst av alt, lar deg rollespille og sette dine spor i en levende verden, og se konsekvensene rundt deg.

Dokumentet går så gjennom en rekke områder hvor Wasteland 2 skal tilby det utviklerne mener mangler hos moderne rollespill. Vi fortelles at figurene får en rekke ulike egenskaper som kan utvikles underveis, slik at vi ikke får de klassiske «tyv, kampspesialist og magiker»-arketypene. Egenskapene vil ikke bare påvirke hvordan figurene oppfører seg i kamp, men også hvordan de forholder seg til andre figurer i spillets postapokalyptiske verden.

Spillets åpne verden skal være stor og variert, og du får total bevegelsesfrihet. Men med denne friheten kommer ansvar, for fiendene skaleres ikke i forhold til ditt nivå og noen steder vil være livsfarlige også for erfarne figurer. Du må bestemme om belønningene er verd risikoen.

Samtidig vil verden reagere på deg og gruppen din. Et eksempel kan være at hvis du vandrer inn i et område beskyttet av sikkerhetsroboter vil de reagere annerledes om du kommer gående med tunge rustninger og våpen enn om du kommer ubevæpnet og i sivilt tøy.

Dokumentet går gjennom en hel rekke elementer, og forteller også litt om bakgrunnshistorien for spillets verden, så hvis du har interesse av rollespill er det absolutt verd en titt (Google Docs).

Les også: Planescape: Torment-skaperen vil bistå Wasteland 2
Les også: Kommentar: Lages det ordentlige rollespill lenger?

Siste fra forsiden