Slik fungerer dueller i Diablo III

Den kommende oppdateringen lar deg vise hvem som er sjefen på vennelisten.

I en bloggoppdatering på Battle.net forklarer Blizzards Wyatt Cheng hvordan duellering kommer til å fungere i Diablo III. Planen er å dytte inn tevlingsmuligheten i oppdatering 1.0.7, som utvikleren hevder skal komme om ikke så alt for lenge.

Nytt spillområde

For å initiere en duell må spilleren snakke med figuren Nek the Brawler som er å finne i New Tristrams vertshus. Han transporterer deg og gruppen din til Scorched Chapel. Dette er en ny sone som er forbeholdt spiller-mot-spiller-kamper. Området har fire forskjellige steder man kan duellere i, et kirkeområde, en kirkegård, en innsjø og en elv.

Opp til fire spillere kan delta i en duell, men det er selvfølgelig også mulig å gå til verks mano-a-mano. Siden dette på ingen måte er ment som en konkurransemodus, er det ingen form for registrering av hvem som vinner – om man da ikke selv holder telling. Utvikleren forteller at dette er ment som et enkelt system der folk rett og slett kan se hvem som er sterkest. Dermed er ikke balanse noe Blizzard fokuserer på.

Snart kan du banke vennelisten i dueller.

– Noen spillere ønsker bare å denge hverandre, oppsumerer Cheng.

Om du er nervøs for å miste «hardcore»-figuren din er det ingen fare; død er ikke permanent så lenge man duellerer. Gjenstandene dine mister heller ikke hvassheten sin, så potensielle reparasjonskostnader er ikke noe problem.

Utvidelsespakke på vei

Oppdateringen inneholder også en rekke mindre endringer. Blant annet har Wizard- og Monk-klassene fått en liten balanseringsfiks, mens nye edelstener og oppskrifter har blitt lagt inn.

For de som tørster etter litt større oppdateringer er nok den kommende utvidelsespakken mer relevant. I høst bedyret Blizzard at en slik pakke var på vei, mens Diablo III-general Jay Wilson nærmere jul fortalte at teamet jobber med «den neste Diablo-tingen». Han fortalte samtidig at dette kommer til å avdukes i løpet av 2013.

Les også: – Diablo III er nå kjørbart på konsoller Les også: Tilbakeblikk: Diablo II

Siste fra forsiden