Slik ser Minecraft-skaperens nye luksushjem ut i Minecraft

Gjenskapt kun én dag etter kjøpet.

Ganske likt, eller hva?
Dan Bovey, YouTube

Snuste du litt rundt på Internett før helen fikk du sikkert med deg at Minecraft-pappa Markus «Notch» Persson skaffet seg et nytt hjem i Los Angeles. Prislappen på luksushuset skal ha vært på om lag 515 millioner kroner, og spilldesigneren skal ha bydd over artistparet Jay-Z og Beyonce i budrunden.

Her bor Notch… i Minecraft. (Video: Dan Bovey)

Knapt én dag etter at nyheten om huskjøpet ble offentliggjort dukket det opp en gjenskaping av huset, skapt i… ja, nettopp, Minecraft. Vil du føle litt på hvordan det er å være Minecraft-skaperen i Minecraft-skaperens luksushjem, kan du laste ned kartet nå.

I videoen til høyre kan du se hvor detaljrik gjenskapingen, signert Dan Bovey, faktisk er. Bovey har også lagt opp videoen bilde for bilde med en reklamevideo for huset, noe som viser hvor nært kildematerialet det digitale huet er.

Solgte Minecraft i høst

Notch har gjort seg mer enn fortjent til å slappe litt av i sin nye luksusvilla. Tidligere i høst solgte han Minecraft-lisensen og studioet Mojang til Microsoft for nesten 16 milliarder kroner, og uttrykte den gang at han ville være vri for presset som lederrollen og skaperstatusen for det suksessrike spillet medførte.

– For en stund siden var jeg sengeliggende med en fæl forkjølelse, når nettet plutselig eksploderte med hat mot meg, over en eller annen EULA-situasjon som jeg ikke hadde noe å gjøre med. Jeg var forvirret. Jeg forsto ingen ting. Jeg twitret dette i frustrasjon. Senere så jeg Youtube-videoen This is Phil Fish, og begynte å forstå at jeg ikke hadde den koblingen med tilhengerne mine som jeg trodde.

– Jeg hadde blitt et symbol. Jeg vil ikke være et symbol, og ha ansvar for noe stort som jeg ikke forstår, som jeg ikke vil jobbe med, og som hele tiden kommer tilbake til meg. Jeg er ikke en entrepenør, jeg er ikke en sjef. Jeg er en nerdete programmerer som liker å ha meninger på Twitter, fortalte designeren den gang.

Minecraft ble nylig sluppet til PlayStation 4 og Xbox One, mens PC-versjonen har fått sin største oppdatering noensinne. Spillet er også ute på så å si alt som kan krype og gå av skjermenhetere, så du eier nok minst én ting som du kan bygge, utforske og kose deg med allerede.

Notch-huset blekner likevel i forhold til enkelte andre kart der ute.
Du kan faktisk besøke hele Danmark i Minecraft »

Siste fra forsiden